Skip Navigation Links

Taciz Sanığı MD’ye 7.5 Yıl Hapis Cezası !

2021 yılının ocak ayında kendisinden özel ders alan 11 yaşındaki öğrencisine yönelik

 Taciz Sanığı MD’ye 7.5 Yıl Hapis Cezası !

Gündem   A+a-

cinsel istismarda bulunan Fizik Öğretmeni M.D. Hakkında karar çıktı.
Yargılaması 1 yılı aşkın süredir devam eden M.D. hakkında İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesince 7 yıl 6 ay hapis cezasına hükmedildi. Yine M.D.'nin tutukluluğunun devamına karar verildi.
 
Bu 1 yıllık süreçte söz konusu olay yargıya ve basına da yansıdıktan sonra, MD’nin başkaca birçok öğrencisini de mağdur ettiği ortaya çıktı. 2012 yılında bir başka öğrencisine karşı bu olaya konu eylemlere benzer eylemlerde bulunarak disiplin soruşturması geçirdiği, yine 2018 yılında benzer olaylar sebebiyle yargılandığı ve 12,5 yıl mahkumiyetine karar verildiği, dosyanın Yargıtay'da olduğu öğrenildi.
Hatta olay basına yansıdıktan sonra geçmişte mağdur ettiği öğrencilerinden birinin yargıya başvurduğu ve yine söz konusu mağdurun şikayeti ile gerçekleştirilen yargılama neticesinde İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesince 7 yıl 6 ay hapis cezasına hükmedildiği öğrenildi.
 
11 yaşındaki mağdurun ailesi, yaşadıkları bu kötü süreçte kendilerine destek olan avukatları Av. Haydar GÖKPINAR ve Av. Gamze GÖKPINAR'a çok güvendiklerini, mahkumiyete ilişkin kararın kendilerini mutlu ettiğini ancak verilmiş olan 7 yıl 6 aylık cezanın mağdur çocuğun mağduriyetine karşılık gelebilecek bir ceza olmadığını, avukatları aracılığıyla M.D.'nin daha yüksek bir ceza alması için gerekli tüm itirazları yapacaklarını ifade ettiler.
 
Söz konusu olaya ilişkin konuşan Av. Gamze GÖKPINAR, verilmiş olan mahkumiyet kararının doğru bir karar olduğunu, ancak hükmedilmiş olan 7 yıl 6 ay hapis cezasının çok düşük olduğunu, M.D.'nin geçmişte mağdur ettiği ve yargıya intikal eden birden çok dosyasının olmasının da göz önünde bulundurulmasıyla daha yüksek bir cezaya hükmedilmesi gerektiğini, bu sebeple karara itiraz edeceklerini ifade etti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet