Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Çetin Kış Şartlarında Yaban Hayvanları Unutulmadı

HATAY İL JANDARMA KOMUTANLIĞI VE DOĞA KORUMA MİLLİ PARKLAR HATAY ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN HAYVANLARIN KORUNMASINA YÖNELİK BESLEME FAALİYETİ GERÇEKLE

Çetin  Kış Şartlarında Yaban Hayvanları Unutulmadı

Gündem   A+a-

 HATAY İL JANDARMA KOMUTANLIĞI VE DOĞA KORUMA MİLLİ PARKLAR HATAY ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN HAYVANLARIN KORUNMASINA YÖNELİK BESLEME FAALİYETİ GERÇEKLEŞTİ
 
İçişleri Bakanlığının 20.12.2021 tarihli Hayvanların Korunması konulu genelgesi doğrultusunda, kış mevsiminin getirmiş olduğu zor koşullarının günlük hayata olumsuz etkileri sonucu; doğal yaşam alanları olan yüksek rakımlı ormanlık arazilerde yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarına yönelik ilimizde Hatay İl Jandarma Komutanlığı ile Doğa Koruma Milli Parklar Hatay Şube Müdürlüğü ekiplerince birlikte koruma kontrol ve beslenme faaliyeti icra edilmiştir.
 
22.01.2021 tarihinde İskenderun-Arsuz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası(YHGS) içerisinde bulunan yaban hayvanlarına yönelik Hatay İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı (HAYDİ) ile Doğa Koruma Milli Parklar Hatay Şube Müdürlüğü ekiplerince yaban hayvanlarının doğal yaşam alanları olan 80 ayrı noktaya gidilerek 1500 kg. yonca, 250 kg.buğday, 200 kg.pazaratığı (Marul,lahana vb) yeşillik bırakılması sağlanmıştır.
 
Ayrıca; Hatay İl Jandarma Komutanlığınca kış mevsimi süresi boyunca sivil toplum kuruluşları ve yerel hayvan koruma görevlileriyle birlikte sokak ve yaban hayvanlarına yönelik planlanan noktalara mama, yem, yiyecek ve su bırakılarak beslenme faaliyetlerine devam edecektir.
 
İçişleri Bakanlığının 20.12.2021 tarihli Hayvanların Korunması konulu genelgesi doğrultusunda, kış mevsiminin getirmiş olduğu zor koşullarının günlük hayata olumsuz etkileri sonucu; doğal yaşam alanları olan yüksek rakımlı ormanlık arazilerde yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarına yönelik ilimizde Hatay İl Jandarma Komutanlığı ile Doğa Koruma Milli Parklar Hatay Şube Müdürlüğü ekiplerince birlikte koruma kontrol ve beslenme faaliyeti icra edildi.
 
22.01.2021 tarihinde İskenderun-Arsuz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası(YHGS) içerisinde bulunan yaban hayvanlarına yönelik Hatay İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı (HAYDİ) ile Doğa Koruma Milli Parklar Hatay Şube Müdürlüğü ekiplerince yaban hayvanlarının doğal yaşam alanları olan 80 ayrı noktaya gidilerek 1500 kg. yonca, 250 kg.buğday, 200 kg.pazaratığı (Marul,lahana vb) yeşillik bırakılması sağlandı.
 
Yetkililerden yapılan açıklama da; “Hatay İl Jandarma Komutanlığınca kış mevsimi süresi boyunca sivil toplum kuruluşları ve yerel hayvan koruma görevlileriyle birlikte sokak ve yaban hayvanlarına yönelik planlanan noktalara mama, yem, yiyecek ve su bırakılarak beslenme faaliyetlerine devam edecektir.” İfadelerine yer verildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş