Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Proje Başarıyla Tamamlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı – AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı'nın İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Hibe

Proje Başarıyla TamamlandıWeb
TV

Ekonomi   A+a-

 Programı kapsamında yürütülen Güvenli İş, Güvenli Gelecek (Safe Job, Safe Future) isimli AB Hibe projesinin Kapanış Toplantısı ve İSG Kültürü Sempozyumu yoğun bir katılımla 25.01.2022 tarihinde Anemon İskenderun Otel’de gerçekleştirildi.
Toplantıya İskenderun Belediye Başkanı Sn. Mehmet Fatih TOSYALI, Cumhuriyet Savcısı Sn. İsmail GÜNGÖR, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ayhan TOSYALI, HAK-İŞ Hatay İl Temsilcisi ve İskenderun Özçelik-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet GÜNGÖR, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muhsin YETER, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zülale YILMAZ, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Yunus ABLAK, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali HAYTAZ, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanlığı 2. Başkanı Erol AKIN, Oda Başkanları, Milli Eğitim Şube Müdürleri, OSB işletme temsilcileri ve bir çok STK temsilcisi katıldı.
Açılış konuşmaları Proje Koordinatörü Kerem DEVECİ, Okul Müdürü Yusuf YILDIRIM, Özçelik-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet GÜNGÖR, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muhsin YETER, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ayhan TOSYALI tarafından yapıldı. Protokol konuşmalarının MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Yunus ABLAK, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zülale YILMAZ, İskenderun Belediye Başkanı Sn. Mehmet Fatih TOSYALI tarafından yapıldığı toplantıda proje faaliyetleri tanıtım filmi gösterildi.
Proje sürecinde sanal gerçeklik ortamı kullanılarak 350 Metal ve Makine Sanayi işletmesi çalışanlarına temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri yapıldığı, Almanya’da teknik inceleme ziyareti yapıldığı, İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde oluşturulan iş hijyeni ölçüm laboratuvarı ile Hatay’daki Milli Eğitim Müdürlüklerinde görevli iş güvenliği uzmanlarına yönelik eğitim yapıldığı ve İskenderun, Antakya, Payas ve Dörtyol ilçelerinde bulanan toplam beş tane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde çalışma ortamı ölçümleri ve kişisel maruziyet ölçümleri yapıldığı vurgulandı.
Protokol konuşmalarından sonra yapılan sertifika töreniyle, eğitimleri başarıyla tamamlayan çalışanlara protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi.
İskenderun Teknik Üniversitesinden Doç. Dr. Ersin BAHÇECİ ve Öğretim Üyesi Dr. Murat Furat, Av. Haydar GÖKPINAR, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü ve İSG Birim Sorumlusu Yunus ABLAK ‘ın konuşmacı olarak yer aldığı “İSG Kültürü Sempozyumu” katılımcılar tarafından büyük bir keyifle dinlendi. Katılımcılarından alınan sorularla devam eden sempozyumun moderatörlüğü Okul Müdürü Yusuf YILDIRIM tarafından yapıldı.
Eğitim kurumlarının, sanayi bölgesi işletmelerinin, yerel yönetim temsilcilerinin, sivil toplum kuruluşlarının bir araya geldiği proje toplantısı hatıra fotoğrafları çekimiyle tamamlandı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Proje Başarıyla Tamamlandı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş