Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

EŞEL MOBİL DEVREYE ALINMALI

AKARYAKIT ZAMLARINA VATANDAŞIN, ESNAFIN, ÜRETİCİNİN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI

EŞEL MOBİL DEVREYE ALINMALIWeb
TV

Gündem   A+a-

 Akaryakıt zamlarının olumsuz etkilerinin önüne geçilmesi amacıyla Millet İttifakının verdiği önerge üzerinde konuşan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, akaryakıt zamlarına vatandaşın dayanacak gücünün kalmadığını ve eşel mobil sisteminin devreye alınması gerektiğini söyledi.
 
Güzelmansur şöyle konuştu: “Kış aylarındayız, lapa lapa kar yağan bir aydayız. Lapa lapa kar yağıyor ama bunun yanında, yanlış ekonomi politikalarıyla, ucube bir sistemle, dünyada kabul görmeyen bir tuhaf faiz teorisiyle vatandaşın üstüne de lapa lapa zam yağıyor. Son bir yılda benzine yüzde 94, mazota yüzde 115 zam yapıldı. Doların 18 lira olduğu 20 Aralıkta motorin 11,6 liraydı, bugün dolar 13,5 lira, motorin fiyatı ise 14 lira 40 kuruş. Dolar düştü ama akaryakıt fiyatları arttı. Aralıkta 1 litre motorindeki vergi oranı yüzde 14'tü, bugün vergi oranı yüzde 30'a çıktı. İktidar tam da vatandaşın en çok ihtiyaç duyduğu anda Eşel Mobili neden devreden çıkardı? Bu ne vicdana sığar ne de adalete!”
 
BU GİDİŞLE AKARYAKIT İSTASYONLARI BİR BİR KAPANIR,
 
205 BİN KİŞİ İŞSİZ, 1 MİLYON KİŞİ GELİRSİZ KALIR
 
 
 
Ekonomik kriz, zamlar ve akaryakıt sektöründeki yanlış uygulamalar nedeniyle akaryakıt istasyonlarının kepenk kapatma noktasına geldiğini söyleyen Güzelmansur:
 
 
 
“Ülkemizde 14 bin akaryakıt istasyonu var. Artan maliyetler, sabit kalan kar marjı ile akaryakıt istasyonları zarar ediyor. 2005 yılından beri akaryakıt istasyonlarının kar marjı sabit: 1 TL. Mazot 5 lirayken de kâr marjı 1 lira, mazot şu an 14 lira kâr marjı yine 1 lira. Ama giderleri sürekli artıyor. Personel giderleri yüzde 51, akaryakıt giderleri yüzde 133, işletme giderleri yüzde 99 arttı. Bu giderlerle akaryakıt istasyonlarının ayakta kalmasını bekleyemeyiz; öncelikli olarak sabit kâr marjı uygulamasına çözüm bulmalıyız. Burada, kâr marjını yüzde olarak belirleyecek ve bu oranın her yıl enflasyon oranında artırılmasını sağlayacak bir düzenleme getirebiliriz. Aksi halde büyük çoğunluğu kapanma riskiyle karşı karşıya kalır. Bu istasyonların kapanması hâlinde 250 bin çalışan işsiz kalacak, bu durum da yaklaşık 1 milyon yurttaşımızı olumsuz etkileyecek” dedi.
 
 
 
Akaryakıt zamlarının olumsuz etkilerinin önüne geçilmesi amacıyla Millet İttifakının verdiği önerge Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildi.
EŞEL MOBİL DEVREYE ALINMALI videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş