Skip Navigation Links

YÖRÜKLER DEVLETİN HİZMETİNDEN MEMNUN KALDILAR

Hassa Suriye sınır bölgesinde kışlayan Yörükler, devlet yetkililerine teşekkür ettiler.

YÖRÜKLER DEVLETİN HİZMETİNDEN MEMNUN KALDILAR

Yerel   A+a-

 
Hassa’ya yağan kar nedeniyle sıkıntılı günler yaşasalar da, yapılan yardımlardan dolayı devletin bütün paydaşlarına teşekkür ettiler.
 
Salı günü başlayan kar nedeniyle, sabaha kadar uyumayan ve çadırların karlarını temizleyen yörükler, kardan hafif zararla kurtuldular. Sadece çadırlarında zarar gören Yörüklerin imdadına Hassa Kaymakamlığı, Hatay Büyükşehir Belediyesi ,Hassa Belediyesi ve Hassa Tarım Müdürlüğü yetişti. AFAT tarafından çadır verilen Yörükler, yolda buzlanma ve kar nedeniyle mahzur kaldılar. Bu sefer gecenin bir yarısında imdatlarına Hatay Büyükşehir Belediyesi yetişti. Yolda kalan traktör kurtarılarak, yolları açıldı. Hayvanların otlak bölgesine ve yemleme alanına çıkabilmeleri için çadırların çevresi temizlendi. Sahalar düzenlendi.
 
Kurtarma ve yol açma çalışmalarına katılan Yörüklerin sevincine diyecek yoktu.
 
Ahmet Deveci sevincini şu ifadelerle dile getirdi.
 
“Karların yağmaya başlamasıyla hiç uyumadık. Çadırlarımızı temizlemeye gayret gösterdik. Allah’a şükür hayvanlarımıza bir şey olmadı. Sadece çadırlarımız zarar gördü. Hassa Kaymakamlığı, Hatay Büyükşehir belediyesi ve Hassa Belediyesi bizleri yalnız bırakmadı. İlçe Tarım Müdürlüğü yanımıza gelerek zarar tespit çalışması yaptılar. Afat tarafında çadır yardımında bulunuldu. Bugün çadırımızı aldık. Ancak yollarımız tam düzenli olmadığından ve buzlanma meydana geldiğinden traktörümüz yolda kaldı. Gecenin bu saatinde Hatay Büyük Şehir Belediyesini aradım. Sağ olsunlar geldiler, traktörümüzü kurtarılar, Yolumuzu açtılar. Çadırlarımızın çevresini karlardan temizleyim sahamızı temizlediler.” dedi.
 
Ahmet Deveci,
 
Bu zorlu süreçte devletimizi yanımızda gördük,yanımızda bulduk.Allah devletimizden razı olsun. Devletimize milletimize zeval gelmesin.”dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet