Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Güçlü toplum güçlü sektör

Doğu Akdeniz ABİGEM tarafından İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO)’nda düzenlenen ‘Emlak Piyasasındaki Gelişmeler’

Güçlü toplum güçlü sektör

Ekonomi   A+a-

 seminerinde, emlak danışmanlığıyla ilgili bilgiler verildi. ABİGEM İskenderun Temsilcisi Derya Aslan moderatörlüğünde yapılan toplantıda emlak sektörü masaya yatırıldı.
 
TÜGEM Hatay İl Koordinatörü İnci Altun Deliağaoğlu ve TÜGEM Taşınmaz Ticareti Yetkilisi Rıfat Otuzbir’in konuşmacı olarak katıldığı seminere; İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. Levent Hakkı Yılmaz ve TÜGEM Hatay İl Başkanı Ümit Kavani de katılım sağladı.
 
Emlak sektörüne dair bilinmesi gereken önemli noktaların anlatıldığı toplantıda İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da görüşlerini aktardı.
 
Emlak ve gayrimenkul sektör temsilcilerinin hazır bulunduğu seminerde ilk sözü alan TÜGEM Hatay İl Koordinatörü İnci Altun Deliağaoğlu, ‘TÜGEM nedir’ sorusuna cevap verdi.
 
TÜGEM’in Türkiye genelinde 24 ilde aktif olarak hizmet verdiğine de dikkat çeken Deliağaoğlu, emlak danışmanlarının genel olarak çok fazla sıkıntıları olduğunu belirterek, “Her şeyden önce gayrimenkul danışmanlığının bir meslek olduğunu kabul ettirebilmek için çalışmalar yapıyoruz. Bunu aktif ve profesyonel olarak çalışmalarımıza da yansıtıyoruz” bilgilerini paylaştı.
 
Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği’nin 5 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlatan Moderatör Derya Aslan, TÜGEM Taşınmaz Ticareti Yetkilisi Rıfat Otuzbir’e ‘Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Belgesi almak emlakçı olabilmek için yeterli midir?’ sorusunu yöneltti.
 
Rıfat Otuzbir, “Israrla cevaplanması gereken bir soruyu yönelttiğiniz için teşekkür ederim. Çünkü bölgemizde birçok sınavlar yapıldı. Bu sınavlardan ‘Seviye 5 Belgesi’ arkadaşlarımız, bu belgeyle sadece Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesini alabilmek için şartların bir tanesini oluşturmuş oldular. ‘Bu kimlik belgesini almak yeterlidir’ algısı var. Tabii ki değil. Bu sadece şartların bir tanesi” şeklinde konuştu.
 
Seminere katılan emlak danışmanlarının sorularına da cevap veren konuşmacılar, bu tür bilgilendirme toplantılarının mesleki gelişime olumlu katkılar sunduğunu ve birlikteliklerinin devam etmesi gerektiğini ifade etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar