Skip Navigation Links

Askeri Araç, Tuzaktan Son Anda Kurtuldu

Hatay'da yola döşenen patlayıcı, askeri aracın geçişinden hemen sonra patladı.

Gündem   A+a-


Askeri Araç, Tuzaktan Son Anda Kurtuldu

Hatay'da yola döşenen patlayıcı, askeri aracın geçişinden hemen sonra patladı.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde askeri aracın geçişi sonrası patlama meydana geldi. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadı.

Alınan bilgiye göre Kırıkhan ilçesine bağlı Çamsarı ile Kürtnasır köyleri arasındaki yolda askeri aracın geçişinin ardından patlama oldu.

Patlamanın, yol kenarına döşenen el yapımı patlayıcıdan kaynaklandığı belirtildi.

Konuyla ilgili incelemenin devam ettiği bildirildi.

ÖLDÜRÜLEN ÇOBAN AMANOSLAR'DAN İNDİRİLDİ

Hatay'ın Kırıkhan İlçesi Amanos Dağları'na yuvalanan PKK'lılar tarafından öldürülen çoban 40 yaşındaki Hasan Dal'ın cesedi, çevresindeki bombalı tuzaklar temizlendikten sonra bulunduğu yerden çıkartıldı.

Kırıkhan İlçesi'ne bağlı Amanoslar'daki Dokuzarmutlu Yaylası'nda koyunlarını otlatan Hasan Dal, 4 Ekim gecesi evine dönmeyince, yakınları aramaya çıkmıştı. Bölgede yapılan araştırmada 4 çocuk babası olan Dal'ın cesedi dağ eteğindeki bir su kaynağının yanında görülmüştü.

Ancak, cesedin üzerinde bomba olduğu saptanmış ve olay yerine giden jandarma tarafından yapılan ilk incelemede cesedin bulunduğu çevrede de PKK'lılar tarafından bombalı tuzak kurulduğu belirlenmişti.

Bunun üzerine çevrede önlem alan jandarma da PKK'lılara karşı tuzak kurup beklemeye başlamıştı. PKK'nın 30 Eylül'de Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Güzelce Jandarma Karakolu'na baskın yapmak isterken PKK'lılar tarafından öldürüldüğü iddia edilen çoban Hasan Dal'ın cesedi, çevresindeki bombalar temizlendikten sonra bulunduğu yerden çıkarıldı.

Karakola baskın yapmak isteyen bir grup PKK'lı ile jandarma arasında çıkan çatışmada, 1'i astsubay başçavuş 3 asker yaralanmış, 2 terörist de ölü ele geçirilmişti

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet