Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

TÜRK EĞİTİM SEN ÜYESİ ÖĞRETMENİN HUKUK ZAFERİ

HATAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN İTİRAZI ADANA BÖLGE İDARE MAHKEMESİNDEN DÖNDÜ!

TÜRK EĞİTİM SEN ÜYESİ ÖĞRETMENİN HUKUK ZAFERİ

Gündem   A+a-

Arsuz Arpagedik Ortaokulu öğretmenlerinden sendikamız üyesi Seda Demirel'in hukuksuz şekilde görev yeri değiştirilmişti. Hukuksuz olarak görev yeri değişen Öğretmen Seda Demirel verdiği mücadele sonucunda Hatay İdare Mahkemesi kararı gereği eski görev yerine geri dönmüştü.
2019-2020 eğitim Öğretim Yılında Arpagedik Ortaokulunda açılan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında görevlendirilecek öğretmenlerin belirlenmesi hususunda veli ve öğrencilerden alınan dilekçeler yok sayılarak okul İdaresi tarafından tamamen mevzuata uymayacak şekilde kurslar açılmış, öğretmen görevlendirmeleri yapılmıştı. O dönemde okul idaresi ile iletişime geçilmiş, üyemizin tamamen mevzuat çerçevesinde haklı olduğunu yapılan işlemin mevzuata aykırı olduğu bu hukuksuzluğun giderilerek mevzuata uygun işlem yapılması istenmişti.
Ancak okul idaresi her türlü girişimi yok sayarak hukuksuzluğuna devam etmişti. Bunun üzerine üyemiz Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Anayasal Hakkını kullanarak dilekçe ile başvuruda bulunmuş yapılan yanlış işlemin düzeltilmesini talep etmişti. Bu dilekçe üzerine Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen muhakkik, “Anayasadan kaynaklanan” dilekçe hakkını kullanan üyemize adeta bir ceza vererek, yerinin değiştirilmesini teklif etmiş, bu teklif üzerine de üyemiz Seda Demirel Hatay Valiliği tarafından Arsuz Nergizlik Ortaokuluna İngilizce Öğretmeni Olarak atanmıştı.
Bu işlemin iptali için Hatay İdare Mahkemesine üyemiz dava açmış, açmış olduğu dava sonucunda yapılan işlem hukuka aykırı bulunarak iptal edilmişti, kazanılan bu hukuk zaferiyle üyemiz Seda Demirel 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılının 2. döneminde Arpagedik Ortaokulunda görevine başlamıştı.
 
Ancak Bu kararın yanlış olduğu kanaatiyle Hatay Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü Adana Bölge İdare Mahkemesine itiraz etmişti. Adana Bölge İdare Mahkemesi 1. Dava Dairesi vermiş olduğu kararla Hatay İdare Mahkemesinin vermiş olduğu kararı doğru bularak Hatay İl Milli eğitim Müdürlüğünün itirazını temyiz yolu kapalı olmak üzere reddetmiştir.
Bu hukuk zaferi bize “Yanlış hesap Bağdat'tan döner.” sözünü hatırlatmıştır, verilmiş olunan bu hukuk mücadelesinde üyemiz Seda Demirel’i yalnız bırakmayan, Yanlış İşlemin Adana’dan dönmesine de vesile olan avukat Yunus KAHRAMAN’A ayrıca teşekkür ederiz. 
Yavuz Selim YANIK
TES HATAY 2 NOLU
ŞUBE BAŞKANI
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar