Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

‘En değerli yatırım insana yapılan yatırımdır’

İskenderun Belediyesi’nin yaptırdığı Rauf Denktaş Spor Kompleksi törenle hizmete girdi

Gündem   A+a-

İskenderun Belediyesi’nin yaptırdığı Rauf Denktaş Spor Kompleksi törenle hizmete girdi

İskenderun Belediyesi’nce yapılan Rauf Denktaş Spor Kompleksi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Rauf Denktaş Spor Kompleksi’nin açılış törenine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş, oğlu Demokrat Parti Lefkoşa Milletvekili Serdar Denktaş ve aile fertleri, Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüsnü Salih Güder, CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, CHP İlçe Başkanı Süleyman Uyar, eski milletvekilleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, oda başkanları, işadamları ve çok sayıda konuk katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, spor kompleksine, Kıbrıs Türklerinin milli davasının önderlerinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu merhum Rauf Denktaş adının verilmesini kabul eden Denktaş ailesine ve bu kararı onaylayan belediye meclis üyelerine teşekkür etti.

‘Milli şuur’un kökleşmesini, ahde vefayı unutmamayı amaçladık’

Bütün yaşamını Kıbrıs Türklerinin haklı davasına adayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurucusu merhum Rauf Denktaş’ın adı ve hatırasının bu spor kompleksiyle birlikte yaşayacağını belirterek, rahmet ve saygıyla anan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek,tesisle milli şuurun kökleşmesini ve ahde vefayı unutmamayı amaçladıklarını söyledi.

Akdeniz’in ortasındaki Kıbrıs Adasının bir barış adası olması gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Kıbrısta’ki Türk kardeşlerimizin milli davasının amacı da özgürlük ve barıştır. Kıbrıs’ın barış adası olmasının tek koşulu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığınının uluslar arası toplum tarafından eşit şartlarda kabul edilmesidir. Adada adil ve kalıcı bir barış ancak bu şartla hayata geçirilebilir. Dünyamızın barışa ihtiyacı var. Bugün bölgemizde iç sorunlar yaşayan komşularımızın çok acil olarak barışa ihtiyacı var. Bütün Akdeniz’i barış gölü haline getirmeliyiz. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünyada Barış” ülküsünü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki kardeşlerimizle birlikte bir bayrak gibi her zaman en yükseklerde tutacağız. Buna kararlıyız” dedi.

‘En değerli yatırım insana yapılan yatırımdır’

En değerli ve en anlamlı yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, sözlerini şöyle sürdürdü: “En soylu çalışma da insanlara hizmet etmektir. Bu anlayışla İskenderun’a ve hemşehrilerimize büyük bir çabayla ve heyecanla hizmet ediyoruz. İskenderun’a hizmet etmek bizim için onurdur. İskenderun’un altyapısını tamamladık. Önceliği altyapıya verdik. Altyapı inşa edilmeden sağlıklı bir kentin üstyapısını inşa etmek mümkün değildir. İskenderun’un uzun dönemde geleceğini ve gelişimini öngörerek fonksiyonlarını yitirmiş eskilerinin yerine yeni tesislerimizi inşa ettik. Çalışmalarımız sürüyor. Köprüsüyle, İtfaiye binasıyla, yeni Sebze hali, imar planı, ulaşım planlarıyla, kentsel dönüşümle, drenaj kanallarıyla, yollarıyla İskenderunumuzu yeniliyoruz. Geleceğe hazırlıyoruz. Belediye Şehir Tiyatromuzla, Musıki Derneğimizle, Karikatürlü Evimizle sanata, sosyal ve kültürel etkinliklere önem veriyoruz. İskenderun’da kent barışını sağlayarak, huzur içinde, güven içinde, kardeşçe birarada yaşıyoruz. Sağlıklı bir altyapıyla birlikte, çağdaş ve modern bir kent için yaşamsal önemde olan içme suyu ve katı atık sorununu da çözüyoruz. Yakında İskenderun’da artık musluktan sürekli akan sağlıklı ve temiz suyu içeceğiz. Türkiye’de çok az sayıda bulunan ayrıştırma ve geri dönüşüm yöntemiyle işleyecek Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisimiz yıl sonunda hizmete girecektir. İskenderun’a deniz kenti kimliğini yeniden kazandıracak, İskenderun’u denizle bütünleştirecek iskelemizin inşaatı devam ediyor. Kadınlarımız Türkiye nüfusunun yarısını oluşturuyor. Türkiye’nin nüfusu genç bir nüfustur. Kadınlarımız ve gençlerimiz bizim için önceliklidir.”

5.Kadın Kültürevi hizmete girecek

İskenderunlu kadınlarımızın Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezlerimizde büyük başarılara imza attığını ve iş ve beceri sahibi olduklarını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Önümüzdeki günlerde Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezimizin 5. Şubesi kadınlarımızın hizmetine girecek. Gençlerimiz Türkiye’nin aydınlık geleceğidir. Gençlerimizin sağlıklı zihinsel ve bedensel gelişiminde sporun önemi çok büyüktür. Yaptığımız spor tesislerimiz hizmetlerimiz arasında önemli bir yer tutmaktadır. Çocuklarımıza ve gençlerimize spor yapmaları için her türlü imkanı sağlıyoruz. İskenderun’da spor branşlarını çeşitlendirmek düşüncesiyle bu tesisi yaptık. Türkiye’de çok az sayıda kentimizde buz pateni pisti bulunmaktadır. Buz pateni sporu insana denge unsurunun gelişiminde yardımcı olur. Rauf Denktaş Spor Kompleksimizde ki tenis kortlarımız ve buz pateni pistimiz istisnasız İskenderun’daki bütün çocuklarımızın ve gençlerimizin ve kendisini her zaman genç hisseden yaşlılarımızın eşit olarak hizmetinde olacaktır. Tüm sporlar bedeni güçlendirdiği gibi zihinsel gelişimi de sağlamaktadır. Tenis doğru yerde ve doğru zamanda olmayı öğretir. Bu güzel tesisimize Kıbrıs Türklerinin milli mücadelesinin önderi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın adını vererek gençlerimizde milli şuur’un ve tarih bilincinin kökleşmesini, ahde vefayı unutmamayı amaçladık. Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin özgürlük ve barış davası bizim de davamızdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin davasıdır. Merhum Rauf Denktaş’ın adı, hizmetleri ve anısı bu tesiste ve gençlerimizin bilincinde yaşayacaktır. Rauf Denktaş Spor Kompleksimiz İskenderun’a hayırlı olsun” dedi.

‘Vefa örneğine gönülden teşekkür ediyorum’

KKTC Demokrat Parti Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Serdar Denktaş da konuşmasında, taziye ziyaretinde bulunan İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in, “KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın anısına bir spor kompleksi açmayı düşünüyoruz. Gençler onun adını duyarak yaşasın, hatırlasın istiyoruz. Ne dersiniz?” diye düşüncesini paylaştığını belirterek, “Böylesine güzel bir kompleksi İskenderun’un gençlerine Rauf Denktaş adına hediye ettiği için ailem ve tüm Kıbrıs Türkleri adına yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Rauf Denktaş’ın sadece Kıbrıs Türklerinin milli mücadelesine önderlik eden lider olmadığını vurgulayan Lefkoşa milletvekili Serdar Denktaş, bütün dünyada halkların ve toplulukların haklarının nasıl korunacağını gösteren başı dik, saygı gören, Türk dünyasının liderlerinden kabul edilen, devlet adamı ve figür olduğunu söyledi.

Anadolu insanı onu özlediğini vurgulayan Lefkoşa Milletvekili Serdar Denktaş, “İskenderun’daki gençlere hatırlatarak ve öğreterek, haklarımızı korumanın anlamını anlatarak sayımız kaç isterse olsun, ekonomik gücümüz ne olursa olsun başımızı dik tutmanın önemini kavratarak bu alanda yarışacaklar. Bu alanda eğlenecekler ama bu alandan çıktıklarında kalplerinde, beyinlerinde, akıllarında Rauf Denktaş hep hatırlanacak. Bu nedenle Belediye Başkanımıza ve meclis üyelerine bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘Spor tesisleri bayrağımızı dünyada dalgalandırıyor’

İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e ve Belediye Meclis Üyelerine bir vefa örneği sergiledikleri ve vefa ve kadirşinaslık nedir gençlerimize, insanımıza öğrettikleri için teşekkür ederek sözlerine başlayan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Kıbrıs’a ve Türk dünyasına değerli hizmetler veren merhum Rauf Denktaş’ı şükranla ve rahmetle andığını söyledi.

Alanda asılı bulunan Türk bayraklarını işaret eden Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, “Bu tür müsabakalar, spor bir taraftan bireysel ve toplumsal sağlığın daha güçlü olmasına hizmet ederken, diğer taraftan ulusal düzeyde dayanışma, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının güçlenmesine hizmet ediyor ve o ülkenin bayrağının dünyanın her tarafta görünmesine sebep oluyor” dedi.

Derece alan ülkelerin uluslarının durumuna bakıldığında iki etkenin göze çarptığını belirten Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, “Bu tür ülkelerin spor yaşamının bir parçası, kültürü haline gelmiş diğeri ise insanların spor yapma ihtiyacını karşılayacak uygun zeminler, modern mekanların onlara sunulması. İskenderun’da bu tesis İskenderun gençliğine kendi alanında böyle son derece standartlara uygun hizmet imkan ve fırsatı vermektedir” dedi.

Açılış töreninde İstanbul Buz Sporları Kulübü takımı buz hokeyi ve buz pateni gösterisi de düzenlenirken, İskenderun Belediyesinin katkılarıyla tenis kulübünce düzenlenen tenis turnuvasında dereceye girenlere kupalarını protokol üyeleri verdi.

Protokol üyeleri, Rauf Denktaş Spor Kompleksi’nin açılış kurdelesini birlikte kesti.

Yaşar Doğu Cad. Arıtma Tesisi yanında hizmete giren Rauf Denktaş Spor Kompleksi, buz pateni pisti, tenis kortları ve diğer bölümlerden oluşuyor.

Denktaş ailesi tören öncesi Belediye Başkanı’nı ziyaret etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş, oğlu Demokrat Parti Lefkoşa Milletvekili Serdar Denktaş ve aile fertleri, tören öncesi İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i ziyaret etti.

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş’a merhum KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın portresinin bulunduğu anı tabağı, kızına Rauf Denktaş Spor Kompleksi’nin fotoğrafının işlendiği anı tabağı ve KKTC Demokrat Parti Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Serdar Denktaş’a teşekkür plaketi verdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş, oğlu Demokrat Parti Lefkoşa Milletvekili Serdar Denktaş ve aile fertleri, Spor Kompleksi ve özel olarak hazırlanan anlamlı anı tabağı için İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e teşekkür etti.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar