Skip Navigation Links

KAŞIKÇI: “İKİYÜZLÜLÜĞÜ DEŞİFRE EDECEEĞİM!”

MHP Hatay Milletvekili Dr. Lütfi Kaşıkçı, kendisine 30 günlük ceza uygulayan Türk Mühendisler ve Mimarlar Odası’nın kararını kınadı.

 KAŞIKÇI: “İKİYÜZLÜLÜĞÜ DEŞİFRE EDECEEĞİM!”

Gündem   A+a-

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Dr. Lütfi Kaşıkçı, kendisine 30 günlük ceza uygulayan Türk Mühendisler ve Mimarlar Odası’nın kararını kınadı.
TBMM’de basın açıklaması gerçekleştiren Kaşıkçı, bölücülere alan açıyorlar dediği için bu cezaya çarptırıldığını belirterek, TMMB’nin hukuksuz uygulamasından dolayı enselerinde olduğunu kaydederek, her platformda ikiyüzlülüklerini deşifre edeceğini ifade etti.
Vekil Kaşıkçı, yaptığı açıklamada; “TTB gibi ülkede faaliyet gösteren Türk Mühendis ve Mimarlar Birliği’nin yaptığı bir hukuksuz uygulamadan bahsetmek istiyorum. Bu hukuksuz uygulamanın muhatabı benim. Ben aynı zamanda inşaat mühendisiyim. Bugün itibariyle 130 bin üyesi bulunmaktadır. 26 ilde bulunan şube başkanı açıklama yapıyor. Kocaeli İnşaat Mühendisleri Başkanı, birliğin neden terörle verdiğimiz şehitlerden dolayı taziye mesajı yayınlamıyor diye açıklaması var. Bu açıklamanın ardından birlik tarafından bu arkadaşımıza soruşturma açılıyor. Bursa ve Rize’de de eleştiri yapanları görevden aldılar. Ben de bunun üzerine 3 şube başkanımızın hakkını savunmak adına açıklama yaptım. Kullandıkları dile siyasi parti gibi davrandıklarını belirtip, bunu bir an önce bırakmaları gerektiğini ifade ettim. Bunun üzerine İnşaat Mühendisleri Odası benimle ilgili soruşturma açtılar ve savunma istediler. Bunun üzerine boş kâğıdı kendilerine yolladım. Bununla da yetinmeyip bana savunmam sonucunda ceza vermişler. 30 gün süreyle serbest meslek kimliğimi almışlar. Birincisi ben aziz milletimizin oylarıyla seçilmiş milletvekiliyim. Benimle ilgili verilen kararı kınıyorum. Bu karar yok hükmündedir. İnşaat Mühendisleri Odası bir avuç bölücülere alan açanlar tarafından ele geçirilmiştir. Bu odayı yönetenler çocuklarına miras olarak benim gibi insanlara açmış oldukları soruşturmalar ve cezalarla anılacaktır. Bu oda Mustafa Kemal Atatürk’ün maskesi altında bölücülere alan açmaktadır. Bu odanın söylediği tüm söylemler HDP çizgisinde bir siyasetin devamı olduğunu görüyoruz. Kadınlara şiddete eleştiriyoruz diye yapılan açıklamaları duyarız. İzmir’de HDP il binasında ölen kadınla ilgili kıyameti kopardılar. Aynı oda şehit edilen Aybüke öğretmen ile ilgili tek kelime etmediler. Siz hangi toprakların insanısınız. Hangi ülkeye mensubiyet duyuyorsunuz. Siz Mustafa Kemal Atatürk’ü kirli emellerinize alet ediyorsunuz. Bölücülere alan açan nefesinizi keseceğim demiştim. Yine sesleniyorum. Ensenizdeyiz. Ben her fırsatta ikiyüzlülüğünüzü deşifre edeceğim” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet