Skip Navigation Links

MESS Sözleşmesi Büyük Kazanımlarla İmzalandı

“Yıllık Yüzde 65.67 Ücret Artışı Aldık”

 MESS Sözleşmesi Büyük Kazanımlarla İmzalandı

Gündem   A+a-

 Özçelik-İş’in Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası(MESS) ile yürüttüğü Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, üyeler adına birçok maddi ve sosyal kazanım elde edilerek anlaşmayla sonuçlandı.
Sözleşme taslağında yer alan ücret maddeleri üzerinde de anlaşma sağlanması üzerine imzalar atıldı.
11 Ocak Salı günü akşam saatlerinde başlayan müzakereler, 12 Ocak Çarşamba sabahına karşı saat 03.00’te tamamlandı.
MESS Genel Merkezinde yapılan müzakereler sonucu gerçekleştirilen imza törenine Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol katıldı.
 
 
Sözleşme ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Değirmenci, “Enflasyonun, dolayısıyla hayat pahalılığının arttığı bir dönemde çok zorlu bir toplu iş sözleşme sürecini geride bırakarak, güzel bir sözleşme imzalayıp, üyelerimize hediye ettik. Sözleşmemiz başta üyelerimize olmak üzere işyerlerimize, sendikamıza ve ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu.
“YILLIK YÜZDE 65.67 ÜCRET ARTIŞI ALDIK”
Sözleşmenin detaylarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Değirmenci, “Sendikamız ile MESS arasında sürdürülen Toplu İş Sözleşme sürecimizi, bugüne kadar vermiş olduğumuz kararlı ve özverili mücadele sayesinde üyelerimizin hak ve menfaatlerini daha da artırarak tamamlamış bulunmaktayız. Bu kapsamda 2 yıllık olarak imzalanan sözleşmemizin birinci 6 altı ayında herkese yüzde 10, bunun üzerine 3 lira 70 kuruş seyyanen zam yapılacak. Bunun MESS ortalamasında karşılığı ise yüzde 27.44 olarak gerçekleşti. İkinci 6 altı ayında ise herkesin saat ücretine enflasyon korumalı olarak yüzde 30 oranında artış yapılacaktır. (enflasyon yüzde 30'un üzerinde çıkarsa enflasyon geçerli olacaktır)Böylelikle sözleşmemizin 1.yılında toplamda üyelerimize ortalama 65.67 oranında ücret artışı yapılmış olacaktır. Üçüncü ve dördüncü 6 aylarında ise enflasyon oranında artış yapılacak.”
"SOSYAL YARDIMLARA YÜZDE 35, KURBAN BAYRAMI YARDIMINA YÜZDE 75 ZAM YAPILACAK"
Sosyal haklarda ise 1.yılda yüzde 35, 2.yılda enflasyon oranında artış yapılacağını ifade eden Değirmenci, “Ayrıca Kurban Bayramı yardımında ise bütün gruplara yüzde 75 oranında artış yapılacak. Son olarak, ilki bu Ocak ayı olmak üzere herkese net 400 liralık erzak çeki, 2023 Ocak ayında yine net 400 liralık erzak çeki verilecek. Sözleşmemizin içeriği ile ilgili detaylı açıklamayı şubelerimiz üyelerimizle paylaşmaya devam edecek” diye konuşu.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet