Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

TÜRKİYE’DE OBEZİTE AVRUPA SIRALAMASINDA 1. SIRADA!

Op. Dr. Halil Mert Bahadır, birçok kronik hastalığı tetikleyen obezitenin kontrol altına alınmasının önemine dikkat çekti.

 TÜRKİYE’DE OBEZİTE AVRUPA SIRALAMASINDA 1. SIRADA!

Sağlık   A+a-

 
Türkiye’de obezitenin; Avrupa sıralamasında birinci, obezitenin önlenebilir ölüm nedenleri arasında sigaradan sonra ikinci sırada yer aldığını ve her üç kişiden birisi obez olduğunu belirten İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Halil Mert Bahadır, birçok kronik hastalığı tetikleyen obezitenin kontrol altına alınmasının önemine dikkat çekti.
 
Op. Dr. Halil Mert Bahadır, “Beslenme alışkanlıklarının değişimi, hareketsiz yaşam, stres ve psikolojik rahatsızlıklar sebebiyle giderek artmakta olan obezite, koronavirüs pandemisinin de etkisiyle bir halk sağlığı sorunu haline gelmiştir. Çocukluk çağında görülme oranları yükselmiştir. Çeşitli kanserler, kalp hastalıkları, hormonal düzensizlikler, şeker hastalığı, kas eklem sistemi rahatsızlıkları, uyku bozuklukları gibi birçok hastalık obeziteyle bağlantılıdır. Obezitenin ideal tedavisi hayat tarzı değişikliği, yani düzenli egzersiz ve diyettir. Bunu başaramayan kişilerde obezite cerrahisiyle çok etkili sonuçlar almaktayız. Farkında olalım, düzenli ve dengeli beslenelim, zararlı alışkanlıklardan uzak duralım ve elbette hayatımıza hareket katalım. Obezite kaderimiz olmasın” dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar