Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

TARİHİ DOKULARA ‘CAN’ VERİYORLAR!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, bugün İskenderun Çay mahallesinde tarihe tanıklık eden binayı Kaymakam İskender Yönden ile birlikte inceledi.

TARİHİ DOKULARA ‘CAN’ VERİYORLAR!

Gündem   A+a-

 Hatay’da tarihi yapıların restorasyonlarına büyük önem veren Hatay Valisi Rahmi Doğan, bugün İskenderun Çay mahallesinde tarihe tanıklık eden binayı Kaymakam İskender Yönden ile birlikte inceledi. Vali Doğan, şehrin tarihi dokusunu koruması adına çalışmaları özenle yürütüyor.
 
Hatay’ın Tarihi Meclis Binası, Adalı Konağı, İskenderun eski adliye binasının (Şimdi Kaymakamlık Binası olarak hizmet veriyor) restorasyonunu tamamlayarak, tarihi dokulara can veren Vali Doğan, İskenderun Lisesi’nin aslına uygun restoresi adına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden söz almıştı.
 
Bugün de İskenderun Çay mahallesinde bulunan iki katlı tarihi binayı inceleyerek, nasıl değerlendirileceğini, dokuya uygun neler yapılabileceğini, Kaymakam İskender Yönden ile birlikte istişare etti.
 
Tarihi binalar için her seferinde, “Bizim onurumuz, sahip çıkacağız” diyen Vali Doğan’ın hassasiyetini, tarihe sahip çıkan duruşunu..
Kaymakam Yönden’in, İskenderun Kaymakamlığı tarihi binasında oluşturmak istediği kültürel ve sanatsal dokunuşları memnuniyetle karşılıyorum.
 
Tarihi binaya ‘Fotoğraf çekilebilir’ diyerek levha astıran, vatandaşların gezip görmesine imkan tanıyan.. Hatta terasında, resim sergisi ve konser düzenlenmesine öncülük eden ‘Devlet Adamlığı’ hassasiyeti budur.
 
Dilerim bu duruş, İskenderun’un tüm tarihi yapılarına örnek teşkil eder, ‘hayat’ dokunuşuna dönüşür!
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar