Skip Navigation Links

İskenderun Ermeni Kilisesinde Noel Coşkusu

‘İsa Mesih’in Doğuşu (Surp Dzununt) ve Vaftiz Bayramı’ İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesinde düzenlenen görkemli bir ayinle kutlandı.

 İskenderun Ermeni Kilisesinde Noel Coşkusu

Gündem   A+a-

Ermeni Ortodokslar tarafından 6 Ocak tarihinde kutlanan ‘İsa Mesih’in Doğuşu (Surp Dzununt) ve Vaftiz Bayramı’ İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesinde düzenlenen görkemli bir ayinle kutlandı. Cemaat üyeleri de Covid-19 tedbirleri çerçevesinde Kutsal Ayine katılım gösterdi.
Kilisenin Ruhani Lideri, Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Peder Avedis Tabaşyan tarafından yönetilen ayine, Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti ile İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesi Pederi Dariusz Dogondke (Daryuş Dogonke) de eşlik etti.
Mumların yakıldığı, duaların edildiği ayinde verdiği vaazında, bayramın anlamından söz eden Peder Tabaşyan; “Rabbe şükürler olsun ki uzun bir zamandan sonra bir araya gelebildik. Tam istediğimiz gibi coşku ile birbirimize sarılamıyoruz. İstiyoruz ki Rab dualarımızı kabul etsin bizleri eski günlerimize geri kavuştursun. Tek istediğimiz bu hastalıktan kurtulalım ve sağlığımıza kavuşalım.
İşte hayat bize bazen bu karartıların içinde, Tanrı’nın olmadığını ve senin hiçbir şeye ihtiyacın olmadan yaşayabileceğini söyler. Ama bu söz Tanrı’dan değil, şeytandandır. Çünkü şeyten, Tanrı’nın işlerini bozmak için yeryüzüne geldi. Ama kutsal kitap bize der ki Tanrı Sevgisi bütün karanlığı silip atar. Çünkü Tanrı ışıktır ve ona yaklaşanlar asla karanlıkta yürümez.
Bizlerin 5 ve 6 Ocak’ta kutladığımız bu bayram, ışığın yeryüzüne hâkim olma bayramıdır. Hepinize kutlu olsun. Rab yüreklerinize kendi ışığını versin. Tanrı’nın sevgisi insanı göğe çıkartır” şeklinde konuştu.
Tabaşyan ayinde ayrıca Patrik Sahak II’nin ‘Doğuş ve Beliriş Yortusu’ mesajını da okuyarak cemaatin Noel Bayramını kutladı.
Ayin sonunda İsa Mesih’in vaftiz edilişi de temsili bir şekilde kutlandı. Vaftiz kutlaması haçın suya batırılıp çıkartılması ile gerçekleştirildi. Cemaat mensupları daha sonra ilahiler eşliğinde kutsanan ekmek, tuz ve sudan alarak bayram bereketini evlerine taşıdılar.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Noel Baba gerçekleştirilen Kutsal Ayin sonrasında minik çocuklara hediyelerini verdi ve onları sevindirdi. Bayram ayini cemaat üyelerinin birbirlerinin bayramını kutlamasıyla son buldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet