Skip Navigation Links

MUTABAKAT VAR, SU YOK!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş tarafından musluklardan akıtalamayan su yine mecliste gündem oldu.

MUTABAKAT VAR, SU YOK!

Gündem   A+a-

 Aslantaş Barajı’ndan getirerek İskenderun ve çevresine içme suyu olarak verilmesi planlanan ve Hatay  Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş tarafından musluklardan akıtalamayan su yine mecliste gündem oldu.
 
CHP’li Meclis Üyesi Ali Mutlu, Aslantaş Barajında balık ölümlerinin fotoğraflarını meclis oturumunda paylaşarak, suyun sağlıksız olduğunu iddia etti.
 
DİNGİL ‘İSRAİL DENİZ SUYUNU ARITIYOR’
Aslantaş Barajı ile ilgili söz alan Ak Partili Meclis Üyesi Muharrem Dingil, Aslantaş Barajı ilgili spekülasyonlar her zaman yapılmakta dolayısıyla yıllardan beri burada bir arıtma tesisi yapılmış çürümeye terkedilmiş. Bugüne kadar madem kullanılmazmış o su.. İsrail bugün deniz suyunu bir şekilde kullanıyor. Bunu da Büyükşehir’in burada toplu taca atma girişimi gibi geliyor bana” dedi.
 
BAŞKAN TOSYALI, ‘MUTABAKATIN GEREĞİNİ YAPIN’
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da Aslantaş Barajı ile ilgili olarak “Vali Beyin Başkanlığında bir toplantı yapıldı. Toplantıda, CHP Milletvekilleri, Cumhur İttifakının Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, DSİ yetkilisi yani tüm ilgililerin hepsi vardı. Oranın hayata geçirilmesi konusunda bir mutabakat sağlandı ama bugün geldiğimiz noktada su hala yok. Yapılması gereken yöntem konusunda mutabakat sağlandı ama bugün İskenderun’a su verilmedi, kamuoyunun takdirine bırakıyorum” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet