Skip Navigation Links

Mimari özelliği olan yapılar korunmalı

Arsuz Kaymakamı Gökpınar, İGC ziyaretinde konuştu: Mimari özelliği olan yapılar korunmalı

Mimari özelliği olan yapılar korunmalı

Gündem   A+a-

 Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyareti ederek Başkan Diyap Atar ve yönetimini kutladı. Ziyaretten dolayı duyulan memnuniyetin dile getirildiği ziyarette kentteki eski binalar da sohbete konu oldu.
 
Geçmişin izlerini taşıyan mimarı özellikli binaların korumaya alınarak gelecek nesillere emanet etmek gerektiğini dile getiren Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti binasını çok beğendiğini dile getirerek, “Cemiyet binanıza hayran kaldım. Böyle özel mimarisi olan ve geçmişten günümüze ayakta kalan binaların gerekiyorsa restore edilerek topluma kazandırılması gerektiğini ifade etti.
 
İGC binası gibi mimari özellik taşımasının yanı sıra geçmişe dair öyküsü bulanan yapıların geçmişin izlerini taşımak gibi önemli bir misyonu olduğuna vurgu yapan İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar da, “Tarihimizde önemli yeri olan yapıların elbette korunması gerekir. Tarihimize, kültürümüzü korumak kol kanat germek hepimizin görevidir” dedi. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretin ardından günün anısa binaen toplu fotoğraf çekildi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet