Skip Navigation Links

ŞEREF AYLIĞI EŞİTLESİN TEKLİFİ CUMHUR İTTİFAKI OYLARIYLA REDDEDİLDİ

SARAYA, YANDAŞA, FAİZ LOBİSİNE MİLYARLAR AKITILIRKEN, GAZİLERE 6 BİN LİRA ÇOK GÖRÜLDÜ

ŞEREF AYLIĞI EŞİTLESİN TEKLİFİ CUMHUR İTTİFAKI OYLARIYLA REDDEDİLDİWeb
TV

Gündem   A+a-

 CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur’un Gazi şeref aylıklarındaki ayrımın ortadan kaldırılması ve şeref aylığının asgari ücretin 1,5 katına çıkarılması için verdiği Kanun Teklifi’nin doğrudan Genel Kurul gündemine alınması dün Meclis’te oylandı ve Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildi.
 
Mevcut uygulamada, 1005 sayılı Kanun’la, Kurtuluş Savaşı'nda, Kore'de, Kıbrıs'ta savaşan muharip gazilerimiz sosyal güvencesi olan ve olmayan şeklinde bir ayrıma tabi tutularak farklı miktarlarda şeref aylığı alıyor. Son zamlarla, Sosyal güvencesi olan Gazilere, kabaca 1.500 TL, sosyal güvencesi olmayanlara ise 4.250 TL ödeme yapılacak. CHP’li Güzelmansur’un kanun teklifi ise vatanın bekası ve menfaati uğruna aynı fedakârlık ve cesaretle canlarını ortaya koyan Gazilere eşit şeref aylığı ödenmesini ve bu miktarın da asgari ücretin 1,5 katına çıkarılmasını yani tüm Gazilere 6.375 TL şeref aylığı ödenmesini öngörüyor.
 
SARAYA, YANDAŞA, FAİZ LOBİSİNE MİLYARLAR AKITILIRKEN,
 
GAZİLERE 6 BİN LİRA ÇOK GÖRÜLDÜ
 
 
 
Kanun Teklifi’nin doğrudan Genel Kurul gündemine alınması için verdiği önerge üzerinde konuşan Güzelmansur şunları söyledi:
 
“En son ekim ayında açıklanan SGK verilerine göre 1005 sayılı Kanun kapsamında 26.719 gazimiz, 13.889 gazi dul eşi şeref aylığı alıyor.
 
Kanun teklifimiz Meclisten geçerse bir yılda bütçeden şeref aylığı ödemelerine ayıracağımız tutar kaba bir hesapla 2,8 milyar lira.
 
Bu miktar, bir yılda İngiltere'deki faiz lobilerine ödeyeceğiniz faizin yüzde 1'i bile değildir.
 
Bu miktar, geçilmeyen köprüler, kullanılmayan yollar, yatılmayan hastaneler, uçulmayan havalimanları için dövize endeksli garanti ödemelerinin yüzde 6'sına tekabül ediyor.
 
Bu miktar, sarayın yıllık masrafına denktir.
 
Yani sarayın şatafatından, yandaşların kârından, faiz lobilerinden nasıl esirgemiyorsanız, gazilerimizden de esirgemeyeceksiniz.
 
Ballı bürokratlara bütçeden 2 maaş, 3 maaş ödenmesini normal görürken, Gazilerimize asgari ücretin 1,5 katı tutarı maaş ödenmesini anormal bulmayacaksınız.
 
Kamunun 115 bin makam aracına sahip olması, zannettiğiniz gibi bir itibar göstergesi değildir ama gazilerimize Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücüne ve büyüklüğüne yaraşır bir şeref aylığı ödenmesi tam da bir itibar göstergesidir.”
ŞEREF AYLIĞI EŞİTLESİN TEKLİFİ CUMHUR İTTİFAKI OYLARIYLA REDDEDİLDİ videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet