Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

BAŞKAN ERYILMAZ VE BAŞKANVEKİLİ RAY HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Refik Eryılmaz tarafından işten atılan 6 sözleşmeli memur Samandağ Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

BAŞKAN ERYILMAZ VE BAŞKANVEKİLİ RAY HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Yerel   A+a-

 Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz tarafından işten atılan 6 sözleşmeli memur Samandağ Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.
Sosyolog Kenan Kahlıoğulları, Mimar Enver Paşa, Biyolog Yücel Aslan, Mühendis Onur Toprak, Eğitmen İlkan Doğru, Tekniker Gülşah Değiştirici başkan Eryılmaz ve başkanvekili Ray hakkında görevi kötüye kullanmak, eziyet ve işkence suçlarından suç duyurusunda bulundular.
 
SUÇ :Eziyet, İşkence Suçu ve Görevi Kötüye Kullanma
 
Açıklamalar:
Biz sözleşmeli olarak Samandağ Belediyesinde sözleşmeli memur olarak çalışmaktayız. 31/12/2019 Tarihinde yani 31 Mart 2019 Seçiminden 9 ay sonra Belediye Başkanlığına seçilen Refik ERYILMAZ haksız ve hukuksuz bir şekilde benimle birlikte 13 kişiyi daha hakkımızda iftiralar atarak bizi işten çıkarmıştır.
Tek suçumuz bir önceki belediye başkanı zamanında işe alınmış olmamızdır.
Ben ilk işten çıkarma işlemine karşı idari mahkemede iptal davası açtık, Hatay İdare Mahkemesinde görülen davaları kazandıl. İlgili kararda sözleşmemizin yenilenmemesinin hukuka uygun olmadığına karar verilmiştir. Bu karar üzerine bizi işe almıştır. Belediye başkanı normalde Mobinge maruz kaldık.Bütün bu olumsuz koşullara rağmen çalıştık.Resmen sürgün yeri olarak gösterildi.
Daha sonra 22/12/2021 tarihinde işten çıkarıldığıma dair tebligat aldık.
Kazandığım dava daha istinaf aşamasında iken kararın üzerinden sekiz ay geçmeden beni bir daha işten çıkaran belediye başkanından davacı ve şikayetçiyiz.
Mahkeme kararına karşı hile kullanarak önce işe almış gibi gösteren daha sonra bana mobing uygulayarak işten bezmemiz ve kendimizin işten çıkmama sebep olmaya çalışan; işten çıkarıldıktan sonra basına yaptığı açıklamada '' işten çıkarılanların işe yaramadığı verilen işi yapmadığı verilen görevlendirmeleri yerine getiremediği belediye üzerinde kambur oldukları şeklinde onurumuzla kişiliğimizle alay eden ve bizi toplumda küçük düşürecek şekilde işten çıkaran belediye başkanı Mahkeme kararına resmen karşı gelmiştir. Bizi tekrar tekrar dava açmaya bizi hukuk mücadelesinde bezdirmeye çalışmaktadır. Bu bir eziyettir işkencedir.
Ben ve diğer altı arkadaşımızda bütün mobinglere rağmen bize verilen her türlü işi ve görevi yerine getirdik. Başkan Refik Eryılmaz yasal sorumluluk almamak amacıyla vekil olarak atadığı Pelin RAY a bizi işten çıkarmak için talimat vermiş ve onun talimatıyla işimize son verilmiştir.
Başkanın yapmış olduğu hareket mahkeme kararlarını muvazalı uygulayıp daha sonra karara karşı hile kullanarak tekrar bizi işten çıkarmasıdır. İşe aldıktan sonra her türlü mobing zorlama ve sürgün denilecek işler vermiştir. Belediye başkanı ve vekili açıkça görevi kötüye kullanmışlardır. Bununla birlikte bizi işten çıkardıktan sonra basına açıklama yapmış ve bizim işten kaçtığımız belediyeye kambur olduğumuzu iş beğenmediğimizi ve performansımızın olmadığını söyleyerek bizi toplumun gözünde itibarsızlaştırmıştır.Bütün bu yaptıkları dilekçemizin devamında sunduğumuz makaleye göre EZİYET VE İŞKENCE düzeyindedir.
Hakkımızı arayıp hakkımız mahkeme kararınca tespit edilmiş olmasına rağmen bize mobing uygulayan ,bizi hilelerle işten atan ,hakkımızda olur olmaz ithamlarda bulunarak beni toplum gözünde rencide eden ve sürekli olarak bana bunu sistematik halde gerçekleştiren Samandağ Belediye Başkanı Av.Refik Eryılmaz hakkında davacı ve şikayetçiyiz.
Sonuç ve talep: Yukarıda izah ettiğimiz hususlar ile resen gözetilecek hususlara binaen mahkeme kararını uygulamayan bize karşı mobing eziyet ve görevi kötüye kullanma suçlarını işleyen Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz ve vekili Pelin RAY hakkında davacı ve şikayetçiyiz.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar