Skip Navigation Links

MEVLANA, ŞEB-İ ARÛS TÖRENİ İLE İSKENDERUN’DA ANILDI

Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 746. vuslat yılı dolayısıyla düzenlenen anma töreni ile İskenderun sevgi ve hoşgörünün hâkim olduğu bir havaya büründü.

MEVLANA, ŞEB-İ ARÛS TÖRENİ İLE İSKENDERUN’DA ANILDI

Gündem   A+a-

 (TÜGVA) Türkiye Gençlik Vakfı’nın Hatay İl Temsilciliği tarafından büyük İslam düşünürü Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 746. vuslat yılı dolayısıyla düzenlenen anma töreni ile İskenderun sevgi ve hoşgörünün hâkim olduğu bir havaya büründü.
 
Mevlevilikte önemli bir yeri olan ney, modern bir düzenleme ile farklı kültürlerdeki enstrümanlar ve semazenler eşliğinde düzenlenen anma konserinde bir araya geldi.
 
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile birlikte, (TÜGVA) Türkiye Gençlik Vakfı’nın Hatay İl Temsilciliği tarafından Hz. Mevlana’nın 748. Vuslat yıldönümü dolayısıyla tertip edilen Şeb-i Arus anma programına katıldı.
 
İskenderun Belediyesi Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen program; İskenderun Hacı Şerif Tosyalı Camii İmamı Recep Ateş’in Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayarak, günün anlam ve önemine binaen konuşmalar yapılmasının ardından Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin manidar sözlerine yer verilmesi ve semazen gösterileriyle devam etti.
 
Programa; Kaymakam İskender Yönden’in yanı sıra Payas Kaymakamı Polat Kara, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Taygun Cantürk, Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, (TÜGVA) Hatay İl Teşkilatı Koordinatörü Ahmet Ölmez, STK Temsilcileri ve davetli konuklar katıldı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet