Skip Navigation Links

Genç Girişimci Fikir Maratonu Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Genç Girişimci Fikir Maratonu yarışmasının ödül töreni Tayfur Sökmen Kampüsünde bulunan Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Genç Girişimci Fikir Maratonu Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Eğitim   A+a-

 Üniversitemiz ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının ( DOĞAKA ) iş birliğiyle gerçekleştirilen Genç Girişimci Fikir Maratonu yarışmasının ödül töreni Tayfur Sökmen Kampüsünde bulunan Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Ödül törenine Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Kaya, DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Songül Kakilli Acaravcı, yarışmada derece giren fikir sahipleri ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Tören İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Songül Kakilli Acaravcı’nın konuşması ile başladı. Acaravcı yaptığı konuşmada: “Yatırım projelerinin başlangıcı girişimcilerin iş fikirlerinin oluşması ile başlar. Girişimci fikirler, risk almasını seven kişilerdir. Genç Girişimciler Projesi kapsamında amacımız gençlerimizin, öğrencilerimizin girişimcilik farkındalığını ortaya çıkarmaktı. Gelişimimiz için, ülke ekonomisi için bu fikirlerin desteklenmesi bizim için çok önemli ve bu açıda gençlerimize finansal desteklerini verdikleri için Doğaka’ya çok teşekkür ederiz.” Dedi
Bireysel ve sosyal girişimcilik alanlarında son yıllarda kalkınma ajansları önemli görevler yürüttüğünü belirten DOĞAKA Genel Sekreteri Alibekiroğlu: “ Ulusal ve uluslararası fonların girişimcilik alanında kullanılarak bölgemizdeki girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesinde bir dizi faaliyet sürecini başlattık. 2022 yılında çok yoğun bir şekilde genç girişimciliğin desteklenmesinde önemli adımlar atılacağını düşünüyoruz. Bu programın düzenlenmesinde desteğini esirgemeyen başta rektörümüz, dekanımıza ve projenin paydaşlarına tüm emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
Yaptığı konuşmada girişimcilik kavramının önemine değinen Rektör Kaya: “Girişimcilik Türkiye’nin bir sorunudur. Girişimcilik dersini şimdi tüm bölümlerde seçmeli ders olarak veriyoruz. Çünkü ülke refahı için girişimcilere ihtiyaç vardır. Bu tip toplantı ve seminerlere çok sayıda öğrencimizin katılım sağlamış olması bizleri mutlu etmekte ve gelecek adına umut vermektedir.”  Dedi.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. Yarışmanın birincisi Okan Çakır, ödülünü Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Kaya’nın elinden alırken, ikinci olan Yasemin Yüce ödülünü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Songül Kakilli Acaravcı’nın elinde aldı. Fikriyle üçüncü olan Mehmet Koç’a ise ödülünü DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu takdim etti.
Yarışmada Enise Yılmaz ve Gizem Sezik jüri özel ödülünün sahibi oldu.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet