Skip Navigation Links

Engelsiz Dünya Federasyonu İlk Olağan Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

Hatay'da Engellilik alanında faaliyet gösteren ilk ve tek federasyon olan Engelsiz Dünya Federasyonu İlk Olağan Genel Kurulunu Gerçekleştirdi.

 Engelsiz Dünya Federasyonu İlk Olağan Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

Gündem   A+a-

 Kasım ayında, engellilik alanında faaliyet gösteren 5 derneğin birleşmesiyle oluşan Engelsiz Dünya Federasyonu, ilk olağan genel kurulunu Akdeniz Defne Evi'nde gerçekleştirdi.
Divan Başkanlığına seçilen Okan Savaş ve üyeliklere seçilen Ece Karaçay , Serdar Kırdar genel kurulu yönetti.
Genel Kurula Türkiye Engelliler Konfederasyonu Başkanı Av. Fermani KURTEL ve Yönetim Kurulu üyesi Mustafa ÖZSAYGI'da katılım sağladı. Federasyon Başkanlığına tek aday olarak kurucu başkan olan Serhat GÖKPINAR seçildi.
  Başkan Serhat GÖKPINAR, Sadece engellilik alanında değil tüm dezavantajlı gruplar için hak temelli savunuculuğu sonuna kadar sürdüreceklerini ve ildeki ve çevre ilçedeki dernekleri bu bünye altında tek ses olabilmek adına işbirliğine davet edeceklerini belirterek üstlendiklerini misyonun ağırlığının farkında olduklarını, bilgi birikim, deneyim, iyi bir vizyon ve güçlü yönetimleriyle bunun üstesinden gelebileceklerini belirtti.
Türkiye Engelliler Konfederasyonu Başkanı Fermani KURTEL, Engelli bireylerin örgütlü şekilde hareket etmelerinin öneminden bahsetti.
Türkiye Engelliler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa ÖZSAYGI'da dezavantajlı örgütlenmesinin öneminden ve çalışmaların tüm dezavantajlı gruplar için yapılmasının çok daha önemli olduğundan bahsetti.
Divan Başkanı Okan Savaş, başka söz hakkı almak isteyen olmadığından genel kurulu sonlandırdı.
Engelsiz Dünya Federasyonu; Engelsiz Arsuz Gençlik ve Spor Kulübü Derneği , ANTAKYA YAŞAMA SEVİNCİ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ, Engelliyim Engel Tanımam Derneği, Defne Engelliler ve Gönüllüler Derneği  ve Hatay Down
HATAY DOWN SENDROMLULAR VE ENGELLİLER SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ'nin birleşmesiyle oluştu.
 
Engelsiz Dünya Federasyonu Yönetim Kurulu Aşağıdaki gibidir; Serhat GÖKPINAR, Hüseyin ATEŞER, Neslihan Kanuncu Seçkin, Furat YILMAZ, Kamil GÖÇMEN, Gamze GÖKPINAR, Serkan ÇELİK, Çağla ÇAPAR, Cüneyt ÇAKMAK, Songül ÇELİK, Neslihan KİRMİT, Nezih GÖKPINAR, İbrahim YILDIZ
Neslihan KİRMİT, Okan SAVAŞ, Mehmet KÜÇÜKOĞLU, Semire YILMAZ, Serdar KIRDAR, Mehmet BOZ, Ece KARAÇAY
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet