Skip Navigation Links

İGC’DEN KINAMA

İGC Yönetim Kurulu, Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya’nın İHA kameramanı Ahmet Demir’e uyguladığı şiddeti kınadı.

İGC’DEN KINAMA

Gündem   A+a-

 Sosyal medyada da gündem oluşturan canlı yayında gelişen, fiziksel saldırı ile ilgili açıklama yapan İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya’nın İHA kameramanı Ahmet Demir’e uyguladığı şiddeti kınadı.
 
İGC Yönetim Kurulu yayınladığı kınamada; “Yaşadığımız bu elim olay, gazetecilik mesleğini zor şartlar altında yürüten gazeteci meslektaşlarımızı derinden üzmüştür” dedi.
 
İGC Yönetim Kurulu, konuyla ilgili açıklamasının devamında;
“Gazeteci Muharrem Sarıkaya'nın, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile canlı yayında röportaj esnasında meydana gelen teknik aksaklıklara müdahale eden İHA kameramanı Ahmet Demir’e kabul edilemeyecek bir tavırla tokat atması kınıyoruz. Asla kabullenecek ve hoş karşılanacak bir tavır olarak görmediğimiz bu davranış biçimi; basın meslek ahlakına ve onuruna yakışmamıştır. Akıl tutulması ve insanlık dışı şiddet içeren bir müdahale özür dilemekle geçiştirilemez. Muharrem Sarıkaya'nın basın emekçisi bir meslektaşımıza uyguladığı şiddeti kınıyor kendisini "meslektaş" ve "gazeteci" olarak görmediğimizi ifade ediyoruz.
Yapılan röportaj esnasında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in olaya tanık olmasına rağmen sesiz kalmasını onaylamıyoruz ve gösterdiği bu tavrı da eleştiriyoruz.” şeklinde görüşlere yer verdi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet