Skip Navigation Links

NECMETTİN ÇALIŞKAN'DAN FİLİSTİN DEĞERLENDİRMESİ

SP GİK üyesi Necmettin Çalışkan, geçtiğimiz hafta İstanbul’da gerçekleşen 11. Filistin'in öncüleri konferansını değerlendirdi.

NECMETTİN ÇALIŞKAN'DAN FİLİSTİN DEĞERLENDİRMESİWeb
TV

Gündem   A+a-

 Filistin direniş örgütü, Hamas'ın ev sahipliğinde gerçekleşen 43 ülkeden katılımın gerçekleştiği toplantıyı gündem getiren Çalışkan, konferansın öne çıkan unsurlarına değindi.
 
 
 
İsmail Haniye askeri anlamda çok güçlendiklerini artık eski dönemde olmadıklarını, siyonist işgalcilerin yerleşim yerlerinin bütün bölgelerinin kendilerinin kapsama alanı içerisinde olduğunu, siyonistlerin bundan aşırı derecede korktuklarını anlattığını söyleyen Çalışkan, “Filistinlilerin genel ortak sorunu, Müslüman ülkelerin “israil ile normalleşmeleri”. Bu konuda bütün katılımcılar aşırı derecede tepkiliydi. Tepkilerin mantığı şu: hiçbir Müslüman göz göre göre katil, cani, siyonist işgalcileri desteklemez ve bir araya gelmez, aksine bize dünyanın her tarafında sevgi, sempati ve kardeşlik mesajı var. Ancak bugün bizim Müslüman ülkelerden göreceğimiz en büyük zarar, “israil’le normalleşme” sonucu siyonist vahşetlerinin meşruiyeti sağlanacak, her şeye göz yumulacak ve bunun faturası Filistinlilere-Gazzelilere katliam olarak dönecektir.” Dedi.
 
 
 
Filistin davasına destek verenlere de değinen Çalışkan, “Filistin'in hedefinde güçlü olma idealleri var. Bu konuda mali kaynakların güçlendirilmesinin yanı sıra nüfus artışı var. Müslüman ülkelerde yoğun propagandayla yürütülen nüfus planlaması politikalarının etkisinin görülmeye başlandığı, ailelerin az çocuk sahibi olmayı tercih ettiği böylece ailelerde çözülmenin hızlandığı ve bu durumun gelecek için tehdit unsuru olacağı belirtildiğini söyledi.
 
 
 
Hamas lideri Haniye güngörmüş mütevazi bir insan, başbakanlık yapmış, söylemleriyle ve davranışlarıyla devlet adamlığını ortaya koyduğuna dikkat çeken Çalışkan, “Filistin davasına destek veren ülkelerin insani yardım yaptıklarını, iran’ın ise tüm dünyaya karşı canı pahasına askeri yardımı göze aldığını ifade edip teşekkür ederek, “Filistin davasına her türlü destek veren, kalbi, gönlü bizimle olan, maddi manevi katkıda bulunan Filistinlileri kucaklayan herkese müteşekkiriz. Hepsinin yeri aynı; kimisi siyasi destek veriyor kimisi himaye ediyor ama İran’ı ayrı bir yerde tutmalıyız.” mesajı verdi.
NECMETTİN ÇALIŞKAN'DAN FİLİSTİN DEĞERLENDİRMESİ videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet