Skip Navigation Links

Katı Atık Birliği Meclisi Toplandı

İskenderun Körfez Katı Atık Birliği Meclis toplantısı yapıldı

Gündem   A+a-

İskenderun Körfez Katı Atık Birliği Meclis toplantısı yapıldı

İskenderun Körfez Katı Atık Birliği Meclis toplantısı Belediye ve Birlik Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek başkanlığında yapıldı.

İskenderun Körfez Katı Atık Birliği Meclis toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda saat 10.30’da gerçekleştirildi.

İskenderun Körfez Katı Atık Birliği meclis toplantısında konuşan İskenderun Belediye ve Birlik Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, en önemli sorun olan çöp sorununun hep birlikte çözüme kavuşturulduğunu belirtti.

Geçtiğimiz Cuma günü, Körfez Katı Atık Birlik üyelerinin ve basının katılımı ile, yapımı süren Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’ne inceleme gezisi düzenlendiğini anımsatan Belediye ve Birlik Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, inşaat çalışmasında hayli ilerleme olduğunu, bazı bölümlerin 15 gün içinde tamamlanacağını ifade etti.

“İskenderun 30 yıldır vahşi depolamadan dolayı artık yaşanmaz hale gelmişti. Giderek daha da yaşanmaz hale gelecekti” diyen Belediye ve Birlik Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, yapılan çalışmayla çöp sorununun çözüldüğünü anımsattı.

Yüksek teknolojinin artıklarının ancak yüksek teknoloji ile yok edilebileceğini vurgulayan Belediye ve Birlik Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, inşaatı süren Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nin son derece yüksek teknolojide olacağını belirterek, “Bunu hep birlikte başardık. İşin sonuna geldik” dedi.

Yapılan her çalışma ve projenin günlük değil, bundan 50 yıl sonrasını öngörerek ve işlerliğini düşünerek yapmak gerektiğini, Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nin de bu düşünceyle inşa edildiğini ifade eden İskenderun Belediye ve Birlik Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, uzun yıllara yönelik yapılan çalışmanın kalıcı olacağının altını çizdi.

Bölgemizin kurulacak olan tesis ve yatırımlarla büyüyeceğini ve körfezde nüfus artışının beklendiğini belirten Belediye ve Birlik Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nin yapımında bu büyümenin gözönünde bulundurulduğunu söyledi.

Çevreyi korumak ve sahip çıkmak gerektiğini belirten Belediye ve Birlik Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Çevrenin bedeli yok. En doğru yöntem bu” diye konuştu.

Körfez Katı Atık Birliği Sekreteri Fatih Açıkalın da, slayt desteği ile birliğin kuruluşundan bu yana gelişmeleri anlattı.

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti. Toplantıda, gündem maddeleri şu şekilde karara bağlandı:

Gündem:

Açılış ve yoklamaHazırlanan Birlik Yönetmelik taslağı görüşüldü ve kabul edildi.Birlik üyelerinin yıllık katılım paylarının ödenmesi hususu görüşüldü ve bilgi verildi.2013 yılı Birlik Bütçe Taslağı görüşüldü ve kabul edildi.Kapanış.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet