Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

LÜTFÜ SAVAŞ: HEDEFİMİZ HEP BİRLİKTE HATAY’I KALKINDIRMAK

HATAY GİRİŞİM VE GIDA SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ 1. OLAĞAN GENEL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

LÜTFÜ SAVAŞ: HEDEFİMİZ HEP BİRLİKTE HATAY’I KALKINDIRMAKWeb
TV

Gündem   A+a-

 SAVAŞ: İNSANLARIMIZA IŞIK VE UMUT OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
 
Hatay’daki çitçilerin yetiştirdiği ürünlerin yerel, ulusal ve uluslararası pazarda hak ettiği değeri görmesi amacıyla kurulan ve kırsal kesimin kalkınmasını hedefleyen Hatay Girişim ve Gıda Sanayi Anonim Şirketinin 1.Olağan Genel Toplantısı gerçekleşti.
Toplantıya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş ve Hatay Girişim ve Gıda Sanayi Anonim Şirketi üyeleri katılım gösterdi.
 
“İNSANLARIMIZIN KENDİ TOPRAKLARINDA YAŞAMALARINI VE ŞEHİRLERE GÖÇ ETMEMELERİNİ İSTİYORUZ”
 
Toplantıda şirket hakkında bilgi veren Başkan Savaş, “ Bugün benim açımdan da çok önemli bir gün. Yaklaşık 3 buçuk yıldır hayalini kurduğumuz ve 14 aydır da fiilen aktif olan organizasyon içerisindeyiz. Gittikçe kötüleşen bir ekonomik tablo ile karşı karşıyayız. Çitçilerimiz sattığı ürünün yerine tekrardan ekecek tohumu, gübreyi ve ilacı alamıyor. İnsanlarımızın kendi topraklarında yaşamalarını ve şehirlere göç etmemelerini istiyoruz. Bu işe başlarken sizler de inandınız ve bizlerle birlikte bu yola çıktınız. Birbirimize inandık” dedi.
 
“BİLDİĞİNİZ YOLLAR TÜKENMİŞSE YA YENİ BİR YOL BULACAĞIZ YA DA YENİ BİR YOL AÇACAĞIZ”
 
Amaçlarının kırsal kesimdeki vatandaşları kalkındırmak olduğunu vurgulayan Savaş, “ Yapmış olduğumuz çalışmalar ssonucunda önümüzdeki yıldan başlamak üzere gözümüzü ve gönlümüzü rahatlatacak bir güzergahtayız. Emeği olan bütün paydaşlarımızı tebrik ediyorum. Kırsaldaki insanımız bir umut olsun diye şehre göç ediyor. Ve iş bulmak istiyor.Yaklaşık 10 yıldır da Hatay’da resmi rakamlara göre Suriye’den gelen 500 bin ama bu işi bilen insanların söylediğine göre 950 ile 1 milyon arasında Suriyeli kardeşlerimiz var. Gerek kırsalda gerekse şehirlerde insanlarımızın iş bulma imkanı gittikçe azalmakta. Bildiğiniz yollar tükenmişse ya yeni bir yol bulacağız ya da yeni bir yol açacağız. Bu işi başarmak zorundaydık. Bu performansımızda devam ettiğimiz sürece insanlarımıza ışık ve umut olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
SAVAŞ: HEP BİRLİKTE HATAY’IN KALKINMASINA KATKI SAĞLAYACAĞIZ
 
HBB Başkanı Savaş konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi: Şu anda bizden destek isteyen kooperatiflerimiz ve kırsaldaki insanlarımız var. 3 bin 300 kişiye ulaştık. Gübre, tohum ve fide konusunda onlarla anlaşıyoruz. Hedefimiz 10 bin ve daha sonraki yıllar 20 bin insanımıza katkı sağlamak istiyoruz. Onlardan en az iki ürün satın alıp üretirken de satın alırken de yanlarında olmak daha onurlu ve huzurlu bir yaşam sağlayacak şekilde geleceğe hazırlamak istiyoruz. Kooperatiflerimizde istişarelerimiz devam ediyor. Kırsaldaki insanlarımız, kooperatiflerimiz ve bu yolda ekonomik katkı bekleyen bütün ortaklarımız ile hep birlikte Hatay’ın kalkınmasına katkı sağlayacağız.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LÜTFÜ SAVAŞ: HEDEFİMİZ HEP BİRLİKTE HATAY’I KALKINDIRMAK videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar