Skip Navigation Links

750 milyon liralık vurgun!

Devleti 750 milyon tl dolandırdılar.

750 milyon liralık vurgun!

Gündem   A+a-

 Yurtdışına yapılan ihracatlarda fatura bedelini yüksek göstererek, aldıkları vergi iadesiyle devleti 750 milyon lira zarara uğrattıkları tespit edilen şebekeye yönelik aralarında Hatay’ın da olduğu 8 ilde düzenlenen operasyonlarda 28 şüpheli gözaltına alındı.
 
İstanbul merkezli operasyonda, evraklarda yüksek bedelde Rusya, Polonya, Macaristan, Ukrayna, Romanya ve Kosova’ya ihracat yapmış gibi göstererek, usulsüzce vergi iadesi alıp hâksiz kazanç elde ettikleri belirlenen şüphelilerin yakalanması için Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde başlatılan çalışmada, yapılan teknik ve fiziki takibin ardından belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.
İstanbul, Hatay, Yalova, Kırklareli, Adıyaman, Gaziantep, Bilecik ve İzmir’de 51 şüpheliyi tespit eden polis, 28 kişiyi gözaltına alırken, adreslerde detaylı aramaların sürdüğü öğrenildi.
 
Suç örgütünün kontrolünde bulunan şirketler hakkındaki tespitlerde ihracatlara ilişkin yurtiçine beyan edilen faturanın, yurtdışına beyan edilen faturaya göre çok yüksek bedelli olduğu ve bu şekilde kendilerini yüksek bedelli ihracat yapıyormuş gibi gösterip vergi iadesinden faydalandıkları belirtildi.
 
Yakalanan şüpheliler arasında terör örgütü FETÖ/PDY nedeniyle ihraç edilen eski emniyet müdürü, tekstil ve dış ticaret firması sahipleri, gümrük müşavirliği, tekstil, kimya ve dış ticaret sektörü çalışanlarının da yer aldığı öğrenildi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet