Skip Navigation Links

'MESS Bu Komik Teklifle Ancak Bizi Meydanlara İndirir'

MESS Grup Toplu İş Sözleşme görüşmelerine ilişkin olarak, '8 Aralık itibariyla MESS görüşmelerinde sendikamız uyuşmazlığa imza atmıştır.

'MESS Bu Komik  Teklifle Ancak Bizi  Meydanlara İndirir'

Gündem   A+a-

 Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, devam eden MESS Grup Toplu İş Sözleşme görüşmelerine ilişkin olarak, "8 Aralık itibariyla MESS görüşmelerinde sendikamız uyuşmazlığa imza atmıştır. Sebebi ise MESS, yüzde 12 gibi komik bir ücret artışıyla gelmiştir. Biz ne anlatıyoruz, onlar ne anlıyor. Eyyy MESS yüzde 12’lik zammı kendin bozdur bozdur harca. Zaten mutfaktaki yangın ve marketteki zam fırtınası ortadayken, yüzde kaç verirseniz verin, sorun yine ortadan kalkmıyor. Bu tekliflerle bizleri ancak meydanlara döker, dönen çarkları durdurtturursunuz. Bunları gözümüzü de kırpmadan yaparız" değerlendirmesinde bulundu.
Genel Başkan Değirmenci, Bursa Şubesinde 12 Aralık Pazar günü yapılan 10.Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada MESS toplu iş sözleşmesine ilişkin mevcut durumu ve geleceğe ilişkin beklentileri paylaştı.
İşverenlere yönelik olarak "Fırtınanın mimarı Metal işçini iyi tanırsınız. Böyle giderse kendimizi bir daha tanıtır ve hatırlatırız" diyen Değirmenci, "Alım gücümüz artmadığı sürece, alacağımız ücret artışlarının bir anlamı kalmıyor. Elbette ki, bu beklentimiz, ücret artışı istemediğimiz anlamına gelmiyor. Tabi ki, asgari ücrette de MESS’te de ciddi bir artış istiyoruz. Hakça bir paylaşım istiyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz. Krizin en çok biz emekçilerin belini büktüğü ortadadır. Sattığımız emeğimizin bedelini sonuna kadar istiyoruz. Ömrümüzü verdiğimiz üretimdeki kazançtan, biz de payımıza düşeni istiyoruz. Kazandırıyorsak, kazanmalıyız da" ifadelerini kullandı.
"İŞÇİNİN TAHAMMÜLÜ KALMADI"
"Ortadaki pastadan bizlere incecik bir dilimi reva görenlere buradan bir çağrıda bulunuyorum" diyerek İşverenlere seslenen Değirmenci, "İşçiye vermediğiniz her bir hak için, vebal altına giriyorsunuz. İşçiye gelince esirgediğiniz her bir kuruş için, kul hakkına giriyorsunuz. Eyyyyy işverenler; İşçinin evine götüremediği her bir ekmek için, çocuğuna alamadığı her bir mont veya bot için hakka giriyorsunuz hakka. Üretenler olarak, artık bizler de insan gibi yaşamak istiyoruz.
Fazlasını istemiyoruz, hakkımızı verin yeter.
Geçim sıkıntısıyla ömür tüketmek istemiyoruz. Herkes bilsin ki, işçinin tahammülü kalmadı. Bu yükü çekecek, tüm organlarımız iflas etmek üzeredir. İşçinin çığlığını, birileri kulaklarını tıkasa da haykırmaya devam edeceğiz. Emek davamızı, ekmek kavgamızı yere düşürmeyeceğiz. Bizlerden beklentilerinizi biliyoruz. Güvendiğiniz dağlara kar yağdırmayacağımıza emin olabilirsiniz.
Allah’ın izniyle emekçi kardeşlerimin boynunu bükük bırakmayacağız" diye konuştu.
"MASADA BİTMEZSE SAHALAR DA BİZİMDİR"
Üyelerimizin beklentilerini karşılamak için şuanda masada mücadele verdiklerini belirten Değirmenci, "Korkmadan, çekinmeden hakkımız olanı almak için var gücümüzle çalışıyoruz. Taleplerimizin görmezden gelindiğini fark ettiğimiz anda, sahalara inmekten çekinmeyeceğimizi de buradan açıklamak istiyorum. İşçi, geçim sıkıntısıyla boğuşurken, kimse bizden öylece sessiz kalmamızı beklemesin. Neyse hakkımız olanı, kararlılıkla alacağız. Masada bitirmek önceliğimizdir, bitmiyorsa sahalar da bizimdir. Geçim sıkıntısı altında üyelerimizin hakkını alana kadar bu yoldan dönüş yoktur. Toplu sözleşme taslağımızın kavgasını sonuna kadar vereceğimiz beyinlere iyice kazınmalıdır. Bu böyle biline…"diyerek kararlılık mesajı verip, beklentilerin karşılanmaması durumunda eylemlere başlanacağının işaretini verdi.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet