Skip Navigation Links

GÜZELMANSUR’DAN YEŞİLDAL’A CEVAP

GÜNEŞ TARLALARI PROJESİ ÇİFTÇİ DOSTU PROJEDİR, ELBETTE RANTÇI ZİHNİYETİ RAHATSIZ EDER

 GÜZELMANSUR’DAN YEŞİLDAL’A CEVAP

Gündem   A+a-

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa’da açıkladığı güneş tarlaları projesine Hatay AKP İl Başkanı’nın bilgiden ve analizden uzak bir şekilde yaptığı yorumla ilgili açıklamada bulundu.
GÜNEŞ TARLALARI PROJESİ ÇİFTÇİ DOSTU PROJEDİR, ELBETTE RANTÇI ZİHNİYETİ RAHATSIZ EDER
Güzelmansur şunları söyledi:
“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Şanlıurfa ziyaretinde çiftçiden yana, çiftçinin kazanacağı bir proje açıkladı. Dedi ki ‘Şanlıurfa’da 2,5 milyon taşlık kullanılmayan arazi var. Bu araziyi çiftçilerin de ortak olacağı güneş tarlaları ile donatacağız. Çiftçiye buradan üretilen elektriği hem bedava vereceğiz, hem de kârına ortak edeceğiz. Yapılacak ilk seçimlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini CHP ‘ye verin, sözüm söz, bu projeyi hayata geçireceğim.’ Görünen o ki bu güzel proje rantçı zihniyeti rahatsız etmiş. Çünkü bu projeden saray şürekâsı değil, rantçılar değil çiftçiler kârlı çıkacak.
Hatay AKP İl Başkanı, şu anda CHP’nin yönettiği 11 büyükşehir belediyesinde böyle kullanılmayan 2,5 milyon dönümlük atıl arazi var mı, buralarda güneş enerjisi potansiyeli nasıl, bu proje buralarda hayata geçirilir mi diye araştırmadan yapılmış talihsiz bir açıklama…
Hatay AKP İl Başkanı’na soruyorum: Vizyoner, çiftçiye derman olacak proje üretmek ne zamandan beri utanmazlık oluyor? Asıl utanmazlık çiftçiyi faiz altında, enflasyon altında ezmektir, ithalatla yok etmeye çalışmaktır. Asıl utanmazlık çiftçinin maliyetine maliyet katacak, borcuna borç katacak aymaz politikaları ısrarla uygulamaktır. Asıl utanmazlık çiftçinin tarlasına, traktörüne haciz koymaktır. Asıl utanmazlık 20 yıllık iktidarında Hatay’da kayıtlı çiftçi sayısının %72 azalmasını dert etmeyip, klavye başında üretene, proje geliştirene saldırmaktır.
Yönetemiyorlar, proje üretemiyorlar, refah yaratamıyorlar, umut vadetmiyorlar, halkı günden güne fakirliğe, karamsarlığa mahkûm ediyorlar. Yapmaları gereken tek şey halkın önüne sandığı koymaktır. Çükü geliyor gelmekte olan.”
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet