Skip Navigation Links

Ro Ro Taşımacılığı Cilvegözü Açığını Kapatıyor

İskenderun Limanı Nakliyeciler için Cilvegözü sınır kapısına alternatif çözüm oldu

Ekonomi   A+a-

Ro-Ro Taşımacılığı Cilvegözü Açığını Kapatıyor..

İskenderun Limanı Nakliyeciler için Cilvegözü sınır kapısına alternatif çözüm oldu

Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle durma noktasına gelen nakliye sektörü, İskenderun Limanı sayesinde yeniden hareketlenmeye başladı.

Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz ile İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su Limak Port’da incelemelerde bulundular.

İskenderun Limanının özelleşmesi ve Limak Port firmasının limanı alması ile yatırımları yerinde görmek için Limana gelen Vali Lekesiz, burada tır şoförleri ile sohbet etmek imkanı buldu.

Suriye’de yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle durma noktasına gelen nakliye sektörünün canlanması için İskenderun Limanı’ndan Ro-ro gemilerine yüklenen Tırlar daha güvenli olarak seferlerini yapmaya başlaması ile Limanın Cilvegözü sınır kapısına alternatif çözüm olduğu belirtildi.

Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Limak Port Genel Müdürü Oğuz Tümiş ve yetkililer limanda yatırımları yerinde incelediler.

Limak Port Müdürü Tümiş, Vali Lekesiz’e İskenderun Limanında devam eden yatırımlar ile ilgili teknik bilgiler verdi.

İskenderun Limanında Hellenic Seways adlı Ro-ro gemilerine yüklenen tırları ve geminin güvertesini de gezen Vali Lekesiz adeta 5 yıldızlı otel konforunda olan gemide yemek yiyen tır şoförleri ile görüştü ve sorunlarını dinledi.

Tır şoförleri ise hallerinden memnun olduklarını belirterek, daha güvenli bir şekilde Mısır’a deniz yolu ile gittiklerini, oradan da kara yolu ile Ortadoğu ülkelerine mallarını teslim ettiklerini ifade ederek, İskenderun Limanının Cilvegözü sınır kapısına oranla daha güvenli olduğunu ve daha az masrafla seyahat ederek sefer yaptıklarını ifade ettiler.

Gemide açıklamalarda bulunan Turman Gemi Acente Yetkilisi Teoman Gülay ise, İskenderun Limanından Mısır’a deniz yolu ile taşınan tır sayısını artırmak için daha büyük gemilerin getirileceğini ve sefer yapılacağını ifade etti.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet