Skip Navigation Links

ARSUZ’DA ENGELSİZ BULUŞMA

Engelsiz Arsuz Derneği ile Karaağaç Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Okulu 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Nedeniyle ortak organizasyon düzenledi.

 ARSUZ’DA ENGELSİZ BULUŞMAWeb
TV

Arsuz   A+a-

 
Engelsiz Buluşma'ya Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan GÖKPINAR, Arsuz Belediye Başkanı Dr Asaf Güven, Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Sami Üstün, İlçe Jandarma Komutanı Barkın ERYILMAZ, İlçe Emniyet Müdürü Hasan GÜN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, ilçedeki kurum amirleri, okul müdürleri, meclis üyeleri, Arsuz Kent Konseyi Yönetimi, Chp İlçe Başkanlığı yetkilileri, engelli bireyler ile aileleri ve çok sayıda misafir katıldı.
 
Programın başında Karaağaç Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun Konferans salonunun açılışı yapıldı.
Ardından devam eden programda, sırasıyla Karaağaç Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Medine MARAŞ, Engelsiz Arsuz Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Serhat GÖKPINAR, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptı.
 
Ardından Engelsiz Arsuz Gençlik ve Spor Kulübü Derneği üyelerinin ve Karaağaç Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin günün anlam ve önemine uygun hazırlamış olduğu tiyatro ve gösteriler sergilendi.
3 Aralık Dünya Engelliler Gününün, engelli bireyler için sorunların çözüme kavuştuğu bir gün olması dileğiyle…
 
Engelsiz Arsuz Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Serhat GÖKPINAR yaptığı konuşmada şöyle dedi:
Engelli bireyler bu toplumun vazgeçilmez bir parçasıdır. Hayatın tüm alanlarında; sporda, sanatta, edebiyatta, siyasette, eğitimde, sivil toplumda, iş dünyasında tüm zorluklara rağmen mücadele göstermektedirler. Engelli olmak üretime engel değildir. Yeter ki fırsat verilsin.
Günümüzde artık engellilik görememek, duyamamak, yürüyememek ya da başka bir fonksiyon kaybı değildir. Birçok yerde duyduğumuz gibi, “asıl engel yüreklerde” de değildir. Hem ülkemizde, hem de dünyada artık engelin çevreden kaynaklı sorunlar olduğu kabul görmüştür.
Yani bizler bir yerden bir yere rampa ve asansör olmadığı için gidemiyorsak, sokakta kaldırımlar erişilebilir olmadığı için hareket edemiyorsak, toplu taşıma araçları bize uygun olmadığı için kullanamıyorsak, araçlarımız için ayrılmış otoparklara başka araçlar park ediyorsa, okullarımız erişilebilir olmadığı için eğititimden mahrum kalıyorsak ve biz ne yapacağımızı bilemez duruma düşüyorsak, işe girmek istediğimizde reddediliyorsak, insanların “sen bunu yapamazsın” cümlelerine maruz kalıyorsak, asıl engel burada demektir.
Yani asıl engel, hayatın her alanının erişilebilir olarak düzenlenmemesi ve “sen bunu yapamazsın” şeklinde ortaya çıkan önyargılardır. Üstelik bizim bu taleplerimiz, sağlanmasını istediğimiz ayrıcalık ya da lütuflar da değildir. Bunlar, herkesle birlikte eşit ve adil bir ortamda yaşayabilmemiz için gerekli düzenlemelerdir ve hem ulusal, hem de uluslararası yasalarda var olan haklarımızdır.
Engelliler için yapılacak her düzenleme günün birinde engelli olma ihtimaline karşı değil de, bireysel farklılıklar dikkate alınarak, toplumda yaşayan her bireyin hayatın her alanına eşit ve özgür bir şekilde erişimini sağlamak bakış açısıyla yapıldığında, daha iyi sonuçlar vermektedir.
Bizler; kararlı bir şekilde durarak, ne istediğimizi bilerek, kimsenin “yapamazsın” önyargısına kulak asmayarak ve tüm zorluklara rağmen hayatın içerisinde daha çok yer alarak, bu engellilik durumunu ortadan kaldırabiliriz.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü, hepimiz için sorunların çözüme kavuştuğu bir gün olması dileğiyle…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 ARSUZ’DA ENGELSİZ BULUŞMA videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet