Skip Navigation Links

‘ARSUZ BELEDİYESİ ÇOCUK HAKLARI VE DANIŞMA MERKEZİ’ AÇILDI

Arsuz Belediyesi,Hatay Barosu ve ECPAT Türkiye arasında, Çocuk hakları ve danışma merkezinin kurulması ve yürütülmesine ilişkin protokol imzalandı.

‘ARSUZ BELEDİYESİ ÇOCUK HAKLARI VE DANIŞMA MERKEZİ’ AÇILDIWeb
TV

Arsuz   A+a-

 Arsuz ilçe sınırları içerisinde bulunan çocuklara ve ailelerine danışmanlık hizmetinin verilmesi, çocuk haklarının tanıtılması, yaygınlaştırılması, geliştirilmesi, çocuk istismarının önlenmesi vb. hizmetlerin verilmesi hususunda Arsuz Belediyesi, Hatay Barosu ve ECPAT Türkiye arasında protokol imzalandı. “Türkiye’de Çocuk Ticareti, Emek Sömürüsü Amacıyla İnsan Ticareti Konusunda Farkındalık Yaratma” projesinin devamı niteliğinde olan bu proje, Arsuz Belediyesi Nikâh Salonu binasında hayata girdi. Açılışı gerçekleştirilen ‘Arsuz Belediyesi Çocuk Hakları ve Danışma Merkezi’ faaliyete girdi.
 
Bu merkezin kurulması için gerekli tüm çalışmaların gerçekleştirildiğini belirten Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, “Bu hafta çocuk hakları gününü kutladık. Bu konu ile ilgili, Avrupa birliğinin desteklediği, ECPAT Türkiye ile birlikte yürüttüğümüz bir Avrupa birliği projemiz var. İki gündür, belirli gruplara eğitimlerimiz devam ediyordu. Konusu da çocuk istismarı ve çocuk ticaretiydi. Altı aylık bu projenin belirli kısımlarını neticelendirdik. Geçen ay gerçekleştirdiğimiz meclisimizde oy birliği ile aldığımız kararla, Çocuk hakları ve Danışma merkezi kurulmasına yönelik çalışmalarımızı, girişimlerimizi gerçekleştirdik. Bunun neticesinde Hatay Barosu ve ECPAT Türkiye işbirliğiyle ortak bir protokol imzaladık. Belediyemizle birlikte, değerli hukukçularımızın katılımıyla çocuklarımıza bu konuda yardımcı olmaya çalışacağız. Çocuklarımıza ve Arsuz’umuza hayırlı olmasını diliyorum,” dedi.
 
Hatay Baro Başkanı Av. H. Cihat Açıkalın, “Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı, kadın ve çocuk alanındaki çalışmalar, gönül isterdi ki çok farklı bir noktada olsun. Ama sosyal süreç itibarıyla geldiğimiz noktada kadın ve çocuk alanında daha alacak çok yolumuzun olduğunu görüyoruz. Bu yolu yürürken güçlü adımlara ihtiyacımız var. Bu güçlü adımlar yerel yönetimler ve onları bu konularda destekleyen hukukçularla gerçekleşir. Bu yüzden çok kıymetli bir projeye imza atıyoruz. Hatay barosu olarak, sosyal baroculuk ilkemiz gereği, toplumun her alanında, akan hayatın içinde olarak, özellikle çocuk ve kadın alanında biz de kendi çerçevemizden bir şeyler katmak istiyoruz. Sayın Başkanıma bu hukukçu, çağdaş yaklaşımı nedeniyle, toplumu önemseyen, insanı, çocuğu önceleyen tutumu ve fedakârlığı nedeniyle şükranlarımı iletiyorum,” ifadelerini kullandı.
 
ECPAT Türkiye Derneği Başkanı Av. Şahin Antakyalıoğlu, “Çocuk haklarının tanıtılması ve yaygınlaştırılması adına çok büyük eksiklerimiz var. Bu çerçevede çocuklara ve ailelere hem danışmanlık hizmetinin verilmesi hem de bu konulara yönelik eğitimlerin planlanması, çözümsüz kalan problemlerin çözülmesi vb. konular adına çok büyük bir fırsat olmuş oldu. Arsuz Belediye Başkanımız ve Hatay Baro Başkanımızın bu tutumları bizim için çok büyük bir şans. Bizler de çocuk hak ihlallerinin önlenmesi adına işbirliğimizi sağlayarak üstümüze düşen görevleri yerine getireceğiz,” şeklinde konuştu.
 
Açılışa; Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Hatay Baro Başkanı Av. H. Cihat Açıkalın, ECPAT Türkiye Derneği Başkanı Av. Şahin Antakyalıoğlu, Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Arsuz Belediyesi Birim Müdürleri, personeli ve vatandaşlar katılım sağladı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
‘ARSUZ BELEDİYESİ ÇOCUK HAKLARI VE DANIŞMA MERKEZİ’ AÇILDI videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet