Skip Navigation Links

İtfaiye 298. Yıldönümünü Kutladı

İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 298. yıldönümü kutlandı

Gündem   A+a-

İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 298. yıldönümü kutlandı

İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 298. yıldönümünü ve İtfaiyecilik Haftası’nı kutladı.

25 Eylül-1 Ekim İtfaiyecilik Haftası ve İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 298. yıldönümü kutlamaları kapsamında, İtfaiye Müdürü Ömer Çolak ve itfaiye erleri, Atatürk Anıtını’na çelenk sundu, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşımızı okudu.

Törende konuşan İtfaiye Müdürü Ömer Çolak, “Bizler isimsiz kahraman olarak itfaiyeciler insanlarımızın bir çeşit hayat sigortasıyız. Sizler gece ve gündüz demeden 24 saat görevi başında cansiperhane olarak bekleyen kahramanlarsınız. Hepiniz İtfaiye Teşkilatı olarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini koruma noktasında beklemekteyiz. Tüm itfaiye personelinin yaptığı vazifenin ne kadar kutsal meslek olduğunu biliyorum” dedi.

İtfaiye Müdürlüğü’ne yeni araç ve modern bina kazandıran Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e teşekkür eden İtfaiye Müdürü Ömer Çolak, vatandaşlardan araçlarını düzenli park etmeleri ve itfaiye araçlarına yol verme konusunda yardımcı olması isteminde bulundu. İtfaiye Müdürü Ömer Çolak, ayrıca yangın ve kaza olaylarında İtfaiye Teşkilatına yardımcı olan Emniyet teşkilatı ve Tedaş ekiplerine teşekkür etti.

İtfaiye erleri, İtfaiye Teşkilatı’nın 298. yıldönümünü, Belediye Başkan Yardımcısı Safa Buran, İtfaiye Müdürü Ömer Çolak ile birlikte pasta keserek, kutladı.

İtfaiye Müdürlüğü araçları şehirde bayraklarla dolaşarak, yıldönümü coşkusunu halkla paylaştı.

Kutlama ziyaretlerle sürdü

Törenin ardından İtfaiye Müdürü Ömer Çolak ve bir grup itfaiye eri, Belen Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Abdulaziz Aydın’ı ve İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i ziyaret ederek, çiçek verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belen Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Abdulaziz Aydın, İtfaiye Teşkilatı’nın Kuruluşunun 298. yıldönümünü ve İtfaiyecilik Haftası’nı kutladı.

Geçtiğimiz hafta Belen Kaymakamı olarak göreve başladığını anımsatan Belen Kaymakamı ve İskenderun Kaymakamvekili Abdulaziz Aydın, “Size başarılar diliyorum. Zor bir görevi ifa ediyorsunuz. Can tehlikesi içeriyor. Çok gayret ve fedakarlık gerektiren görev yapıyorsunuz” dedi.

Belen Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Abdulaziz Aydın’a görevinin hayırlı olması temennisinde bulunan İtfaiye Müdürü Ömer Çolak, çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

‘İtfaiye ünitesini çağa uygun, modern hale getirdik’

İtfaiye Müdürü Ömer Çolak ve bir grup itfaiye eri, ardından İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i ziyaret etti.

Başkan Yardımcısı Safa Buran’ın da eşlik ettiği ziyarette, İtfaiye Müdürlüğü’ne yeni araç ve modern bina kazandıran Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e teşekkür eden İtfaiye Müdürü Ömer Çolak, haftanın çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İtfaiye Teşkilatının 298. yıldönümünü ve İtfaiyecilik Haftasını kutlayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İtfaiye Müdürlüğü hizmet binasının çok eski, çağdaş şehirciliğe yeteri kadar cevap veremeyecek durumda ve araçları yetersizken, modern binaya kavuşturulduğunu ve yeni araçlarla güçlendirildiğini anımsatarak, “Hep beraber yeni arsa aldık. Çok modern İtfaiye hizmet binası yapıldı. Araçlarla yeniledik, teçhizatlar koyduk. Çağa uygun, modern İtfaiye Ünitesi haline getirdik” dedi.

Değişim ve gelişime ayak uydurmanın önemine değinen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İtfaiye Müdürlüğü hizmet binasında Afet Koordinasyon Merkezi oluşturulduğunu, olası afet durumlarında en acil şekilde müdahale edebilecek şekilde konuşlandırıldığını ve okullarda ve birçok yerde eğitimler verildiğini söyledi.

İskenderun Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi görevlisi Mehmet Elmas da, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet