Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kirliliğin önüne geçilemiyor!

Hatay'ın Samandağ ilçesi sahili sahili13 kilometrelik uzunluğu ile Dünyanın sayılı kumsalları arasında yer alıyor

Gündem   A+a-

 
Kirliliğin önüne geçilemiyor!
Hatay’ın Samandağ ilçesi sahili sahili13 kilometrelik uzunluğu ile Dünyanın sayılı kumsalları arasında yer alıyor
 
Yeşil, Deniz ve Caretta Caretta türü kaplumbağaların yuvalama alanı olan Samandağ sahillerinde, kirliliğin önüne geçilemiyor.
Samandağ sakinleri ve sahilde serinleyen vatandaşlar, Suriye’nin katı atıklarını gemiler ile açık denize bıraktığını ve asi nehrinin taşıdığı çöplerin sahildeki kirliliğin ana nedeni olduğunu iddia ediyor.
 
Sahilde yaşanan, kirlilik bölge turizmini de olumsuz etkiliyor. Tatil için Samandağ sahillerini seçen yerli ve yabancı turistler çöplerin arasında denize girmek zorunda kalıyor.
Samandağ sahillerinde serinlemek isteyen vatandaşlardan Mehmet Karadaş, TIR şoförü olduğunu ve dünyanın birçok bölgesinde denize girdiğini belirterek, fakat bu kadar kirli bir denizi daha önce hiç görmediğini söyledi.
 
Ahmet Çelik isimli vatandaş ise, kirliliğin nedenini vatandaşların duyarsızlığına bağladı. Bunun yanı sıra, kirlilikte yerel yetkililerinde etkisi olduğunu ifade eden Çelik, gu kararmasıyla sahilde başıboş köpeklerin dolaştığını, kirliliğin yanı sıra bu korkuyla yerli ve yabancı turistlerin bölgeyi terk ettiğini vurguladı.
Sahilde yaşanan kirlilik turizm kadar diğer canlı yaşamını da olumsuz etkiliyor. Samandağ sahilindeki 600 yuvadan çıkacak binlerce Yeşil Deniz Kaplumbağası ve Caretta Caretta türü kaplumbağa yavrusunun denize ulaşabilmesindeki en büyük engel olarak görülüyor. Anaç kaplumbağaların Samandağ sahilinden çok etkilenmediğine değinen gönüllü öğrencilerden Sait Gürsoy, yumurtadan çıkacak yavruların kirlilikten etkileneceğini söyledi.
Sahilde yaşanan yoğun kirliliğin önüne geçmek için Kaymakamlık ve Belediye düzenli olarak Temizlik çalışması gerçekleştiriyor.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş