Skip Navigation Links

“Maalesef İskenderun Halkı İki Dönemdir Kandırılıyor”

CHP Grup Başkan Vekili Murat Kayış; “Maalesef İskenderun Halkı İki Dönemdir Kandırılıyor” dedi.

“Maalesef İskenderun Halkı İki Dönemdir Kandırılıyor”

Gündem   A+a-

 İskenderun Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri, parti binasında partililerle bir araya gelerek kent gündemine yönelik açıklamalarda bulundular.
CHP İskenderun İlçe Başkanı ve Meclis Grup Başkanı Yusuf Mansuroğlu’nun önderliğinde gerçekleştirilen toplantıda Grup Başkan Vekili Murat Kayış ve Meclis Üyesi Ali Mutlu, özellikle kent halkını adeta ikiye bölen ‘Bisiklet Yolu’ projesi ve İskenderun ile ilgili diğer bazı konular hakkında değerlendirmelerde bulundular.
‘Bisiklet Yolu’ projesine CHP Grubu olarak ‘evet’ oyu verdiklerini ancak proje hakkında önceden bilgi sahibi olmadıklarını hatırlatan Grup Başkan Vekili Murat Kayış; “Maalesef İskenderun halkı iki dönemdir kandırılıyor. Diyorlar ki, ‘iktidarın mensubu olduğu partiye oy verin, size hizmet getirelim.’ Maalesef iki dönemdir, iktidarın mensubu olduğu parti ve Belediye başkanı seçiliyor ama maalesef İskenderun kent olarak, mahalle olarak, bölge olarak bir türlü hak ettiği değeri ne yazık ki göremiyor. Biz buna çok üzülüyoruz. Belediyenin ilk meclisinde tüm meclis grubu olarak İskenderun adına yapılması gereken ne varsa elimizi değil başımızı taşın altına koyacağımızı ifade ettik. Bu iyi niyetli göstergemizi de belediye meclisine gelen borçlanmayla tüm meclis grubu adına evet diyerek gösterdik. Sayın başkanın seçimden önce bir çok çılgın projesi vardı, onların tamamına baktık. Başkanım ilk adımı, belediyenin arazilerini başka kurumlara devrederek borç kapatma oldu. Bunun yanlış olduğunu dillendirdik. Bugün geldiğimiz noktada İskenderun belediyesi tekrar borçlanma talep etti, yani boş ödemenin doğru bir mantık olmadığını aslında kendi yönetim şekli ile göstermiş oldu.
İskenderun çılgın projelerinden biri de ‘bisiklet yolu’ projesiydi. Belediye başkanımız şunu diyebilir; ‘Cumhuriyet Halk Partisi meclis grubu da buna evet dedi.’ Evet göğsümüzü gere-gere bunu söylüyoruz; biz bisiklet yolu projesine evet dedik. İskenderun’a bisiklet yolu projesi gerekli ama İskenderun’un hangi bölgelerinde yapılacağı ile ilgili ne Ak Parti, ne Milliyetçi Hareket Partisi, ne Cumhuriyet Halk Partisi, ne Demokrat Partisi üyelerine hiçbir bilgilendirme yapılmadı. Bugün görüyoruz ki; İskenderun merkez anlamında bisiklet yolunun yapılmasına uygun bir yer değil. Biz artık bunun düzeltilmesi ile ilgili ne adım atılması gerekiyorsa meclis grubu olarak onun yanında olacağız. Esnaf mağdur, vatandaş mağdur, trafik mağdur… Esnaf zaten zor durumda, bisiklet yolu yüzünden siftahsız kapatır noktaya geldi. İskenderun'un iktidardan çok beklentileri var diyorduk ama gördük ki iki dönemdir dağ fare doğurdu. Umarım bu yanlışlardan bir an önce dönülür. İskenderun Belediyesi İskenderun halkının ihtiyaçlarına bir an evvel eğilir, bizde Cumhuriyet Halk Partisi meclis grubu olarak sonuna kadar her alınan doğru kararın arkasında ve yanında oluruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Mutlu; “Tosyalı Ailesi İskenderun’u Yağmalamak Üzere Gelmiş”
Daha sonra söz alan Meclis Üyesi Ali Mutlu, İskenderun Belediyesi şu an ki yönetimine yönelik ağır eleştirilerde bulundu.
Belediye Başkanının şehri değil kendini düşündüğünü iddia eden Mutlu; “Tosyalı ailesi İskenderun’u yağmalamak üzere gelmiş. 80 küsur yıllık belediyemizin gayrimenkullerini teker teker elimizden çıkartmaya başladılar. Türgev'in elinden aldığımız Sakarya’daki yeri, Kızlar Manastırı’nı ve daha birçok yeri elden çıkardılar, tapu bizden çıktı.
Biz asla sermaye düşmanı değiliz, yatırım yapan iş insanının her zaman yanında oluruz ama bu eşit, adil olacak, herkese eşit sunulacak. Sen 80 dönümlük denizi doldururken, bunu belediye meclisi'nden hızlı bir şekilde gündemden geçirip büyükşehire havale ediyorsun, orada yatırım yapan diğer yatırımcılarımızın seninle rekabet edebilmeleri için onların da seninle eşit yarışmaları gerekiyor. 80 dönümlük denizi dolduruyor, kendine bir liman yapıyor, diğer iş insanları, sermaye sahiplerinin talepleri gündeme gelmiyor. Fabrika yatırımı yapmak isteyen vatandaşların talebi dikkate alınmıyor. Bu koşullarda yarış olmaz. İş insanlarının yatırım yapmasına, İskenderun’u güzelleştirmelerine sonuna kadar evet dedik, her zaman demeye devam edeceğiz. Eşit koşullardaki yarış her zaman adildir. Ancak eşitlik ortadan kaldırılmış sadece bir aileye çalışılıyor. Bu da yetmiyor, 130 dönümlük orman vasfını yitirmiş bir alanı da istiyor. Yaktılar ormanlarımızı, kestiler ağaçlarımızı, orman vasfını yitirdi. Sen kötü niyetli olursan bu alanı alırsın birilerine peşkeş çekersin, iyi niyetli olsan yeniden ağaçlandırırsın.
Yıllardır konuşulan bir Ahmet Tor kışlası var. Birilerinin Ahmet Tor Kışlası’nda gözü var, herkes kim olduğunu biliyor. Ahmet Tor Kışlası’nı lojistik alan yapacaklar birine peşkeş çekecekler, bunu da getirdiler büyükşehirde bekliyor” diye konuştu.
Yolu İkiye Bölerek Olmaz
Bisiklet yolu projesi ile ilgili de düşüncelerini paylaşan Mutlu; “12 milyona mal olacak bir proje. Bunun büyük kısmı hibe. Böyle bir proje hepimizi heyecanlandırır ama mevcut yollarımızı ikiye bölüp yarısını boyayıp, kazık çakarak bisiklet yolu olmaz. Bu esnafı mağdur etmektir, bu iş bilmezliktir.
Biz projeye destek verirken sahilden emniyet müdürlüğüne doğru, oradan gara ve oradan da Modern Evler, Sakarya mahallesine doğru gidecekti. Şehrin içerisinden, şehri bölerek gidecek bir proje bize sunulmadı. Ankara’da değiştirildi. Bir Diyarbakır firmasına toplamda 12 milyona verilmiş bir projedir” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet