Skip Navigation Links

Karaağaç’taki Batık Gemi Çıkarılıyor mu?

Suriye Bandıralı ‘Nabil’ adlı geminin, battığı bölgede kurulan platform büyük merak uyandırdı.

Karaağaç’taki Batık Gemi Çıkarılıyor mu?

Gündem   A+a-

 Bundan 36 yol önce, 1985 yılında İskenderun Körfezi Karaağaç mevkiinde gıda maddeleri yüküyle kıyıdan 100 metre açıkta batan Suriye Bandıralı ‘Nabil’ adlı geminin, battığı bölgede kurulan platform büyük merak uyandırdı. Platformun, geminin çıkarılması için mi kurulduğu konuşulmaya başlandı.
3 Ocak 1985’te İskenderun Limanında yüklenen araç parçası, gıda malzemesi ve konteynerleri Suriye’ye götürürken liman yakınında fırtına nedeniyle yük kayması sonucu batan 64 metre uzunluğunda, 399 grostonluk "Nabil" adlı gemi 36 yıldır denizin altında bulunuyor.
Kıyıdan 100 metre açıkta batan Suriye Bandıralı batık geminin çıkartılmasına ilişkin daha önce iki kez girişimde bulunulmuştu. Önce 2007 yılında, çevredekiler ile balıkadamların tepkisine rağmen Karaağaç Sahilindeki Batık Gemisinin çıkartılması işlemlerine başlanacağı bildirilmişti. Daha sora 2015’te bir girişim daha oldu. İkisi dalgıç olmak üzere 10 kişilik bir ekip, geminin etrafına bağladıkları halat, karada bulunan 2 makara ve bir ekskavatör yardımıyla batığı karaya çekmeye çalışacaktı.
Batık bölgesinde yapılan bu çalışmalar; o bölgenin yıllar boyunca balıkların yaşam ve üreme alanı haline geldiği ve gün batımında güzel bir manzara oluşturduğu gerekçesiyle çevrede bulunan restoranlar ile yazlık evlerde oturanların tepkisini çekmişti.
Daha önce iki kez çıkarılmak istenen geminin bir kısmı parçalanıp hurda olarak satılmıştı. Şimdilerde ise bölgede kurulan platform büyük bir merak uyandırdı.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet