Skip Navigation Links

Balyoz Davasındaki Karar, Nihai Değildir

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Balyoz kararlarını değerlendirirken, 'Mahkemenin aldığı karar neticesinde sanıklar için Yargıtay'da

Gündem   A+a-

Türkoğlu: Balyoz Davasındaki Karar, Nihai Değildir

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Balyoz kararlarını değerlendirirken, "Mahkemenin aldığı karar neticesinde sanıklar için Yargıtay'da temyiz süreci başlayacaktır.

Ak Parti Hatay Milletvekili Bayram Türkoğlu Balyoz davası ile ilgili 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin aldığı kararı değerlendirdi. Kararın nihai olmadığını belirten Türkoğlu, mahkemenin gerekçeli kararının beklenilmesi gerektiğine atıfta bulunarak, Yargıtay'da başlayacak olan temyiz sürecinin sonunda nihai kararın alınacağına değindi. Adaletin herkes için bir ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Milletvekili Türkoğlu, "Balyoz Davası ile ilgili 330 kişi ceza aldı. 34 kişi beraat etti. 3 komutan da 20'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Balyoz Davası ile ilgili aldığı kararın gerekçesi bilinmeden, bu kararla ilgili yorum yapmak, açıklama da bulunmak sağlıklı olmayacaktır. Mahkemenin gerekçeyi yayınlaması da, dava ile ilgili nihai karar anlamını taşımaz. Mahkemenin aldığı karar neticesinde sanıklar için Yargıtay'da temyiz süreci başlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"Yargıyı töhmet altında bırakmayın" çağrısı yapan Bayram Türkoğlu Haberleri'>Hacı Bayram Türkoğlu, "Bu süreç dahilinde hakimleri töhmet altında bırakacak ve yargıya olan güveni zedeleyecek izahlardan kaçınmakla beraber, haklarında nihai karar bulunmayan sanıklar hakkında da kamuoyunun nazarında kat'i hükümler ihdas etmemek herkesin hukukunun muhafazası için elzemdir. Zira adalet, herkes için lazımgelen bir ihtiyaçtır." ifadelerini kullandı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet