Skip Navigation Links

Hukuk Fakültesi'yle İskenderun Üniversitesi’ne Doğru

İskenderun’da Hukuk Fakültesi İnşaatı için imzalar atılırken, hayırseverler mutluydu

Gündem   A+a-


İskenderun’da Hukuk Fakültesi İnşaatı için imzalar atılırken, hayırseverler mutluydu.. İmzalar aslında İskenderun Üniversitesi’ne doğru önemli bir protokol için atılmış oldu.. MKÜ İskenderun Kampusünün büyümesi ve gelişmesi için olağanüstü çaba sarfeden İTSO Başkanı Halil Şahin’in mutluluğu görülmeğe değerdi..

Hukuk Fakültesi’yle İskenderun Üniversitesi’ne Doğru..

Protokol töreni sonunda hatıra fotoğrafı için basına poz veren MKÜ, İTSO, DTO yönetimleri ve hayırseverler Nuri Üysen ile Sami Yıldız’ın yüzündeki mutluluk görülmeğe değerdi. Hukuk Fakültesi’ne 250 bin lira katkı sunan Süleyman Çelik, önemli bir toplantısından dolayı törene katılamadı..

Protokol töreninde Halil Şahin’in şu sözleri oldukça anlamlıydı: “İnsanlar bıraktıkları eserlerle anılır. İskenderun’da bizden sonraki nesiller için önemli birer eser bırakmak gayretindeyiz”.

MKÜ Rektörü Güder’in “, İskenderun’da müstakil bir Üniversite kurulması yönünde, Mustafa Kemal Üniversitesinin İskenderun bölümünü geliştirme yönünde çok önemli katkılar koyan İTSO Başkanı’na teşekkür ediyorum” ifadeleri, İskenderun Üniversitesi’ne doğru önemli bir adımın atıldığı anlamına geliyordu..

Hatıra fotoğrafı çektirildiği sırada hayırsever İşadamı Nuri Üysen, “Darısı Vakıf Üniversitesi’ne” dedi.. Yanında bulunan Rektör Güder de “Hayırlısı” diyence, ikili arasında geçen diyalog Hukuk Fakültesi için 500 bin lira gibi önemli bir miktarda bağışta bulunan İşadamı Nuri Üysen’in bir vakıf üniversitesi kurmak istediği yorumlarına neden oldu.

İskenderun Üniversitesi’ne doğru çok önemli bir adım yaşanırken, imzalar İskenderun’un geleceği açısında çok önemli bir protokol için atıldı.

Hayırsever kurum ve kuruluşlar ile işadamlarının yaptığı bağışın yaklaşık 10 katı kadar bir bütçeyle Hukuk Fakültesi’nin kurulması için önayak alan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, 750 bin TL katkısı ile İTSO Başkanı Halil Şahin, 400 bin TL katkısı ile DTO adına Farabi Boncuk, 500 bin liralık katkısıyla Hayırsever İşadamı Nuri Üysen, 250 bin liralık katkısıyla Hayırsever İşadamı Egemen İnşaat Süleyman Çelik ve 100 bin liralık katkısıyla Müteahhit Sami Yıldız, sadece Hukuk Fakültesi’nin inşaatına değil aynı zamanda İskenderun Üniversitesi’nin temeline de ilk harcı atmış oldular.

4’ncü Fakültenin heyecanı..

İTSO Başkanı Halil Şahin törende yaptığı konuşmada şöyle dedi, “Hem Ticaret Odamız adına hem de İskenderun adına çok önemli bir projenin olgunlaşması adına biraraya gelmiş bulunuyoruz. Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun kampüsü yıllardır var. Bugün 4. Fakültemizin protokolünü sayın Rektörümüzle, yetkilileriyle ve değerli işadamlarımızla beraber imzalamak için birarada bulunuyoruz. İskenderun Ticaret Odamız, İskenderun Deniz Ticaret Odası, Sayın işadamı Nuri Üysen, Sayın Süleyman Çelik, Sami Yıldız, bunlar katkılarıyla 2 Milyon TL hayırsever katkısı yaparak, kalan kısmı sayın Rektörümüzün gayretleriyle ve tepeden çıkartılacak kaynakla, İskenderun kampüsüne bir Hukuk Fakültesi kazandırmak için buradayız.”

İskenderun’a Müstakil Bir Üniversite..

MKÜ Rektörü Profesör Doktor Hüsnü Salih Güder, “Bugün burada bu verimli toplantıyı yapmak için bizi motive eden, burada misafir edip ağırlayan, İskenderun’da müstakil bir Üniversite kurulması yönünde, Mustafa Kemal Üniversitesinin İskenderun bölümünü geliştirme yönünde çok önemli katkılar koyan, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın değerli başkanına, yönetim kurulu üyelerine ve meclis başkanına teşekkür ediyorum.” Diyerek, İskenderun’a verdiği öneme dikkat çekti.

Hukuk Fakültesi'yle İskenderun Üniversitesi’ne Doğru videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet