Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Değişik noktalarda saha çalışması gerçekleştirildi

İskenderun Belediyesi’nin çalışması kapsamında Kentiçi Ulaşım Trafik Planı bilgilendirme sunumu yapıldı

Gündem   A+a-

Değişik noktalarda saha çalışması gerçekleştirildi

İskenderun Belediyesi’nin çalışması kapsamında Kentiçi Ulaşım Trafik Planı bilgilendirme sunumu yapıldı

İskenderun Belediyesi’nin başlattığı çalışma kapsamında, İskenderun Kentiçi Ulaşım Trafik İyileştirme Etüt ve Uygulama projesi ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı.

Belediye Brifing Salonu’nda düzenlenen sunuma, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amiri Halil Dağ, İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, daire müdürleri ve ilgili personel katıldı.

İskenderun Kentiçi Ulaşım Trafik İyileştirme Etüt ve Uygulama projesini yürüten Boğaziçi Proje Mühendislik Plan ve İnşaat San. Tic.Ltd.Şti. Genel Müdürü (şehir ve ulaşım planlama uzmanı) Hacı Karakuş, Grup Müdürü (güzergah ve trafik proje yürütücüsü-proje mühendisi) Özkan Hayta, trafik toplu ulaşım uzmanı Tacettin Kınay’ın üstlendiği bilgilendirme sunumunda konuşan İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, trafiğin öncelikle yayalar için olduğunu belirterek, “Trafikte mümkün olduğunca önceliği yayalara ve bisikletlilere verelim. İskenderun’un bir bisiklet kültürü vardır. Bisiklet yollarına ağırlık verelim. Kent insana aittir” dedi.

Ulaşım ve Trafik İyileştirme Planının Hazırlanması raporu bilgilendirme sunumunun kapsamı, çalışma süreçleri ve organizasyonu, yapılan çalışmalar ve sonuçları, karayolu alt yapısı, toplu ulaşım sistemi, yaya ve bisiklet ulaşımı, kent içi yük taşımacılığı, servis taşımacılığı, şehirlerarası ve çevre yerleşmelerle ulaşım ve terminalleri, kurumsal ve idari yapılanmaya yönelik, sonuç ve değerlendirmeden oluştu.

Analiz ve tesbitlerle sürecin tamamlandığını, yapılan teknik çalışmanın sonuçlandırıldığını anlatan Şehir ve Ulaşım Planlama Uzmanı Hacı Karakuş, bu ikinci toplantıda, yapılan çalışmanın sonuçlarının açıklanacağını, öneri ve fikirler alınacağını belirterek, “Daha sonra yapacağımız üçüncü aşamada nihai kararlar verilecek. Yapılacak olan üçüncü aşama sonuç, karar olacak” dedi.

Ulaşımda stratejilerin çok önem taşıdığını vurgulayan Şehir ve Ulaşım Planlama Uzmanı Hacı Karakuş, toplu taşıma ile ilgili gözlemleri paylaştı.

Kentlerde ulaşımın öncelikle yayalara olması gerektiğini belirten Şehir ve Ulaşım Planlama Uzmanı Hacı Karakuş, “Ama bu daha çok kent merkezinde yayaların yoğun olduğu bölgelerde olabilir. D-817 gibi karayolu güzergahında da taşıtları rahatlatacak çözümler getirmemiz lazım” diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcıları’nın da hazır bulunduğu slayt destekli sunumda, araç artışını durdurmanın mümkün olmayacağını ifade eden Trafik Toplu Ulaşım Uzmanı Tacettin Kınay, şehir merkezini rahatlatmak amacıyla kenti kademeleştirmek gerektiğini kaydetti.

Trafik Toplu Ulaşım Uzmanı Tacettin Kınay, “Otopark politikaları ile ilgili öneriler geliştirdik. Otopark politikaları geliştirmek için kenti kademeleştirmek gerek. Şehit Pamir caddesi, Atatürk caddesi, Ziya Gökalp caddesi, Namık Kemal caddesi, Ulucami caddesi çevrili alanı biz kent merkezi olarak belirledik. Atatürk Bulvarı, Mithat Paşa caddesi, İsmet İnönü caddesi, D- 817, Tayfur Sökmen Bulvarı ve çevre alanı da kent merkezi gelişme alanı olarak gördük. Çünkü bugün için kent merkezi ve konut merkezi uzantısı gibi çalışan bu alan 15 yıl sonra kent merkezinin büyümesiyle kent merkezi kimliğine bürünecektir. Kent merkezi, kent merkezi gelişme alanı ve bunun dışında kalan konut bölgeleri için ayrı politikalar geliştirdik” şeklinde konuştu.

Güzergah ve Trafik Proje Yürütücüsü-Proje Mühendisi Özkan Hayta da sunumda, kent içi sirkülasyonun nasıl olacağı ve kavşakların nasıl düzenleneceği konusunda bilgilere yer verdi.

Öneri ve fikirlerin de paylaşıldığı sunumun ardından, İskenderun Kentiçi Ulaşım Trafik İyileştirme Etüt ve Uygulama projesini yürüten Boğaziçi Proje Mühendislik Plan ve İnşaat San. Tic.Ltd.Şti. Genel Müdürü (şehir ve ulaşım planlama uzmanı) Hacı Karakuş, Grup Müdürü (güzergah ve trafik proje yürütücüsü-proje mühendisi) Özkan Hayta, trafik ulaşım uzmanı Tacettin Kınay ve Belediye’nin imardaki teknik ekibi, saha çalışması yaptı.

Liman B kapısı, AVM kavşağı, yeni İskenderun Devlet Hastanesi kavşağında yapılan saha çalışmasıyla, önerilerle birlikte mevcudun değerlendirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar