Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sanayi Sitelerinde Çırak, Kalfa ve Usta Sorunu Büyüyor !

Çocuklarınızı Hem Okutun Hem de Zanaat Sahibi Olmalarını Sağlayın…

Sanayi Sitelerinde Çırak, Kalfa ve Usta Sorunu Büyüyor !Web
TV

Gündem   A+a-

 Oto Elektrik Ustası Mahmut Saydam :
Sanayi Sitelerinde Çırak, Kalfa ve Usta Sorunu Büyüyor !
Çocuklarınızı Hem Okutun Hem de Zanaat Sahibi Olmalarını Sağlayın…
 
Küçük sanayi sitelerinde hem yoğunluk var hem de çırak, kalfa ve usta sorunu büyüdükçe büyüyor.
İskenderun Küçük Sanayi Sitesi’nin en kıdemli tecrübeli ustalarından Oto Elektrikçi Mahmut Saydam, bügünlerde bile işleri yetiştirmekte zorlandıkları gibi, ileriki yıllarda kalfa ve usta sorunu büyüyünce sıkıntının daha da büyüyeceğine dikkat çekti.
Sabahın erken saatlerinde çırakları ve kalfaları ile müşterilerinin birlikte oturduğu kahvaltı sofrasında güne başlayan Oto Elektrik Ustası Mahmut Saydam, geçmişten bugüne sanayi sitelerinde azalan kalfa ve usta sorununu anlattı.
İkinci el otomobilin değerlenmesi sonrası tamir ve bakım işlerinde büyük bir yoğunluk yaşadıklarına vurgu yapan Oto Elektrik Ustası Mahmut Saydam, “bugünlerde çocuklarına kıyamayıp sanayide ustanın yanına vermeyenler ileriki yıllarda pişman olacaklar. Herkes çocuğunun doktor, avukat, mimar olmasını istiyor. Halbuki ileriki yıllarda küçük sanayi sitelerinde değişik meslek dallarında yetişen ustalar çok daha kıymetli olacak.
Çocuklarımız hem okusun iyi eğitim görsün hem de ellerinde bir zanaat, meslek olsun. “ dedi.
Oto Elektrik Ustası Mahmut Saydam’la birlikte yıllardır çalışan ustalar ise, hem okuyup hem de meslek sahibi olduklarını için mutlu ve memnun olduklarını belirterek, geleceğin ustaları olarak çırak ve kalfa yetiştirmek istediklerini söylediler.
Oto Elektrik Ustası Mahmut Saydam, Sanayinin en üst tarafında itfaiyenin bir altı, Sanayi Aşevi sokağında hizmet veriyor. 05369591522
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sanayi Sitelerinde Çırak, Kalfa ve Usta Sorunu Büyüyor ! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar