Skip Navigation Links

İSTE AKADEMİSYENİNDEN KAHRAMANMARAŞ’TA KENTSEL DÖNÜŞÜM KONFERANSI

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Türkiye’nin her ilinde üretmeye ve mühendislik alanında katkı sunmaya devam ediyor.

İSTE AKADEMİSYENİNDEN KAHRAMANMARAŞ’TA KENTSEL DÖNÜŞÜM KONFERANSIWeb
TV

Gündem   A+a-

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektör Danışmanı ve Akademisyeni Sıtkı Alper Özdemir, 23 Ekim Cumartesi günü Kahramanmaraş İnşaat Mühendisleri Odası’nın davetlisi olarak gittiği Kahramanmaraş’ta, “Depremde Yapıların Davranışı ve Afetlere Önlem Kentsel Dönüşüm” konulu bir konferans verdi.
Konferans açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş İnşaat Mühendisleri Oda Başkan Yardımcısı Uygar Gündeşli, ülkemizin deprem kuşağı üzerinde yer aldığını ve İnşaat Mühendisleri olarak sorumluluklarının farkında olduklarını belirtti. Gündeşli ayrıca “bugün oda binamızda verilen konferans ile sorumluluğumuza ortak olan ve çalışmalarımıza destek veren İskenderun Teknik Üniversitesi’ne ve kıymetli hocamız Sıtkı Alper Özdemir’e teşekkür ediyorum” dedi.
İki oturum şeklinde gerçekleşen programın ilk bölümünde ülkemizde deprem gerçeği, yapı stokumuzun durum tespiti ve depremler neticesinde yapılarımızda oluşan hasar türleri; ikinci bölümünde ise kentsel dönüşümün gerekliliği, yasal düzenlemeler, yerel yönetimlerin bu alandaki önemi ve yapabileceği çalışmalar ele alındı. Özdemir konferansta Kentsel dönüşümün, gelişimi tıkanmış şehir merkezlerimizin imarının düzenlenmesine, tarihi yapılarımızın günlük hayata kazandırılmasına, deprem, sel ve heyelan kaynaklı olabilecek her türlü afetlere karşı önlem alınmasına, sanayi alanlarımızın kullanıma uygun bölgelere taşınabilmesine ve her şeyden önemlisi gelecek nesillere yaşanılası kentler hazırlanması için muhakkak gerekli olduğunu ifade etti.
Program sonunda Sıtkı Alper Özdemir, Kahramanmaraş İnşaat Mühendisleri Odası’na davetleri için teşekkür ederken, “İskenderun Teknik Üniversitesi olarak ülkemizin dört bir yanında üzerlerine düşen her çalışmanın içerisinde olmaya devam edeceklerini” ifade etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
İSTE AKADEMİSYENİNDEN KAHRAMANMARAŞ’TA KENTSEL DÖNÜŞÜM KONFERANSI videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet