Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

TMMOB’u Buluşturan Onur Gecesi

TMMOB'nin 67.yıl geleneksel yemeği yapıldı. Gece, TMMOB İskenderun İKK Dönem Sözcüsü ve Makina Mühendisler Odası

TMMOB’u Buluşturan Onur Gecesi

Gündem   A+a-

İskenderun İlçe Temsilcilik Başkanı Murat Durukan, Makina Mühendisler Odası Genel Başkanı Yunus Yener ve Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güvenin konuşmaları ile başladı.
 
Durukan;
“8-21 Ekim 1954 tarihlerİnde Ankara’da toplanan genel kurulumuzla faalİyetlerİne başlayan Türk Mühendİs ve Mimar Odaları Birliği, bugün tam 67 yaşında! Meslektaşlarımızın sorunlarını çözme ve faaliyetlerini kolaylaştırma, mesleğimizin kamu çıkarları doğrultusunda gelişimini sağlama ve mesleki dayanışmamızı büyütme çabasıyla geçen 67 yılımızı ve tüm meslektaşlarımızın “Mühendislik ve Mimarlık Haftası’nı kutluyoruz.
 
Birliğimiz ve bağlı odalarımız, 67 yıldır sanayiden planlamaya, kentleşmeden enerjiye, gıda güvenliğinden ormanlara, çevre politikalarından yapı denetime, işçi sağlığından madenciliğe, ulaşımdan iletişime kadar insana ve topluma dair her alanda mesleki bilgi ve birikimimizi emekten, halktan, ülkemizden, meslek-meslektaş çıkarlarından yana kullanmaktadır. Uzun yıllardır devam eden ve giderek derinleşen ekonomik kriz, tüm halkımızın olduğu gibi emeğiyle geçinen mühendis, mimar ve şehir plancılarının yaşamlarını da olumsuz etkilemektedir. Giderek güçleşen yaşam koşulları altında işsizlik, hayat pahalılığı, düşük ücretler, güvencesizlik, özlük hakları ve örgütlenme sorunları ülkemizde çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının öncelikli sorunları olmaya devam etmektedir. Birliğimiz, mesleğimizin gelişmesi, meslektaşlarımızın korunması için mücadele etmektedir. Bu mücadelemizden asla geri adım atmayacağız! Bu inanç ve kararlılıkla Odalarımızı ve TMMOB’yi savunmaya, büyütmeye ve güçlendirmeye devam edeceğiz. Yaşasın TMMOB Örgütlülüğü, Yaşasın Mücadelemiz! Hepinize İlçe Koordinasyon Kurulu adına geldiğiniz ve bize destek verdiğiniz için teşekkür ederiz.”
 
Konuşmanın ardından Makina Mühendisler Odasının kıdemli mühendisleri;
Selahattin Tatlısu 50. yıl
Mehmet Belli 40. yıl
Kerim Karaoğlan 40. yıl
Habib Baikoğlu 40. yıl
Zeki Aksoy 40. yıl
Hasan Kılınç 25. yıl
Erol Göz 25. yıl,
 
İnşaat Mühendisler Odasının kıdemli mühendisleri;
Kamil Olgun 60. yıl
Mehmet Tartıcı 50. yıl
Ali Çirkin 50. yıl
Tevfik Yıldız 40. yıl
Necmi Borazan 40. yıl
Mustafa Kahraman 40. yıl
İzzettin Uygun 40. yıl
Hasan Demir 40. yıl
Ferit Hammutoğlu 40. yıl
Canan Karaciğer 25. yıl
Atakan Karaçal 25. yıl
 
Elektrik Mühendisler Odasının kıdemli mühendisleri;
Emin Karabeyoğlu 50. yıl
Umut Özgür Sertkaya 25. yıl
Buğra Aytekin 25. yıl plaketleri takdim edilerek geceye başlandı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş