Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hacılar Köyü 5. Geleneksel Buluşma ve Kaynaşma Günü

Hacılar Köyü Buluşma Ve Kaynaşma Gününde Birlik Beraberlik Tablosu Çizildi.

Gündem   A+a-

Hacılar Köyü Buluşma Ve Kaynaşma Gününde Birlik Beraberlik Tablosu Çizildi.

Hacılar Köyü 5.Geleneksel Buluşma ve Kaynaşma Günü etkinliklerin de birlik ve beraberlik mesajları verildi.

“Hacılar Köyü 5. Geleneksel Buluşma ve Kaynaşma Günü” çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hassa’nın en eski ve şirin Köyü olan ve Kırıkhan Dişçiliğini Türkiye’de adını duyuran Hacılar köylüleri bir araya geldiler. Yöresel yemeklerin yapıldığı ve oyunların oynandığı köy gününde Hacılar Köylüleri birbirleriyle hasret giderdiler.

Ziya YÜKSEL dernek adına yaptığı konuşmada;

Bir çatı altında toplanan köylülerle beraber hasret gidermenin sevinci ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek,köyün ileri gelenlerini köyün eğitim,sağlık ve kültürel açıdan gelişmesi için katkı yapmaya davet etti.

Ardıçlı Belediye Başkanı Mustafa KÖROĞLU, ev sahibi adına yaptığı konuşmada ;

“Bu yıl Hacılar Derneği yönetimiyle almış oldukları karar neticesinde Buluşma Günü ve Üzüm Festivalini birlikte yaptıklarını belirterek,Ardıçlı can,Hacılar canandır. İşte bu nedenle aynı havayı soluyan köylülerimizle bir araya geldik ve köyümüz de sılayla gurbet arasında dostluk köprüsünü kurduk.Emeği geçenlere ne mutlu “ dedi.

Hassa Kaymakamı Bülent TEKBIYIKOĞLU ise yaptığı konuşmada;

Birlik ve beraberlik örneğini sergileyen Hacılar köylülerini kutladığını ifade ederek,bu tür etkinliklerin insanlar arasındaki dayanışmaya ve toplum barışına önemli katkı sağladığını belirtti.

Hatay'ın Hassa İlçesi'nde Hacılar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Ardıçlı Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştirmiş olduğu üzüm festivaline, siyasilerin Pkk terör örgütü ile ilgili mesajları damgasını vurdu.

Bu yıl beşincisi düzenlenen Hacılar Köyü Üzüm Festivali'ne siyasilerin ilgisi büyüktü. Festivale; Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Chp Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Mhp Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Mhp Hatay Milletvekili Şefik Çirkin ,Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan,Soğuksu Belediye Başkanı Osman Koşay,Ovakent Belediye Başkanı Abdülşükür Mert,Turunçlu Belediye Başkanı Ali Zeki Özer ,Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş,Söğüt Belediye Başkanı Recep Tufan,Akbez Belediye Başkanı Abdurahman Demirel Aktepe Belediye Başkanı Selahattin Çolak,İl Encümenleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ile Ardıçlı Belediye Başkanı Mustafa Köroğlu'nun selamlama konuşmalarının ardından kürsüye gelen milletvekilleri birlik mesajları vererek, Pkk terör örgütünün son dönemdeki saldırıları ile ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Bölücü terör örgütü Pkk'nın hamaset ve nefrete sevk etme tuzaklarına Türk Milleti'nin asla düşmeyeceğinin altını çizen Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu; "Taşeron örgüt, uluslararası güçlerin hangi senaryosunda nasıl bir figüranlık üstlenirse üstlensin, 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarının kadim yönetmeninin Türk Milleti'nin birlikte yaşama azmi ve iradesi olduğunu unutmamalıdır" dedi.

Türkoğlusözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizin içerisinde bulunduğu nazik şartlarda biz birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece, "birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır" ilkesi doğrultusun da birlikte kenetlendiğimiz sürece 7 düvel üzerimize gelse; geçmişimizde olduğu gibi şimdi de yel kayadan bir şey koparamaz.
Terör dediğimiz zaman bütün siyasi mülahazaların üzerinde herkes üzerine düşen mükellefiyeti ve vecibeyi yerine getirmek mecburiyetindedir. Bir zamanlar 23 milyon kilometrekare topraklar üzerinde hükümranlık sürerken 3 kıta, 7 denize hükmediyorduk. Şundan hiç kimsenin şüphesi olmasın ki; bugün imparatorluk bakiyesi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacaktır. Elbette bu lafla olmayacaktır. Biz güçlü, iri ve diri olacağız. Her kademede morallerimizi yüksek tutarak çalışacağız.

Ne zaman Türk Milleti tarihin seyri içinde başını kaldırsa, şaha kalksa birileri bizi bölüp parçalamak, bertaraf edip yok etmek için elinden gelen gayreti sarf ediyor. Bugün son zamanlarda haddini aşan ve şekil değiştiren mahiyette terör olayları ile karşı karşıyayız. Amanoslar bunun en sıcak mekânıdır. Gerek dağın bu tarafında, gerekse diğer tarafındaki kırsallardaki insanlarımız birbirleri ile kenetleşerek ve haberleşerek yöneticilerimize istihbarat akışını doğru bir şekilde sağlarlarsa; terörle mücadelede daha etkin bir rol üstlenilir. Pkk ‘nın Erzin'e saldırısı istihbaratın önceden sağlanması ile bertaraf edilmiş ve Pkk'ya haddi bildirilmiştir."

Mhp Adana Milletvekili Muharrem Varlı da, Pkk'lılar ile Bdp'lilerin basına yansıyan kucaklaşma görüntülerine atıfta bulunarak; "Benim soframda nimetlenenlerin bana karşı bıçak çekmesi hazmedilecek gibi değil. Bu milletin evlatlarına kıyan teröristlerle kucak kucağa poz verenlerin kendilerini dokunulmazlık zırhına bürüyerek millete meydan okumasına kayıtsız kalınmamalıdır" dedi.

Terörün amacının birlik ve beraberliği bozmak suretiyle toplumda kargaşa yaratmak olduğunu dile getiren Chp Hatay Milletvekili Hasan Akgöl de, medyanın reyting kaygısı içerinde ekranlardan halkın karşısına koyduğu terörün görüntüleri ile bir görüntü terörü yarattığını ifade etti.

Hacılar Köyü Üzüm Festivali; Mehter Takımının Gösterisi, halk oyunları, deve güreşi ve en iyi üzüm yetiştiricisinin , oluşturulan komisyon tarafından belirlenmesi ile devam etti. Gelecek yılın köy ağası seçilen Mustafa Şık da, geleneksel ağalık şalını İlk Köy Ağası Dr. İbrahim Kocacık’tan,tespihini de Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu' nun elinden aldı.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar