Skip Navigation Links

Muay Thai Hatay İl Şampiyonası Arsuz’da gerçekleştirildi.

Arsuz Belediyesi ve Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf GÜVEN’in katkıları, Arsuz Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde, Muay Thai Federasyonu İl Temsilcis

 Muay Thai Hatay İl Şampiyonası Arsuz’da gerçekleştirildi.

Spor   A+a-

 
 
Arsuz Belediyesi ve Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf GÜVEN’in katkıları, Arsuz Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde, Muay Thai Federasyonu İl Temsilcisi, Türkiye ve Avrupa Şampiyonu Mehmet YANIK, Muay Thai Arsuz İlçe antranörü ve “Altın Yumruk Spor Kulübü” Başkanı Ali ANTAKYALIOĞLU’nun organizasyonu ile Arsuz’da bir ilk yaşandı.
Hatay’ın çeşitli ilçelerinden katılım gösteren sporcular başlangıç seramonisinin ardından Belediye Başkanı Dr. Asaf GÜVEN tarafından sporculara başarılar dileyerek “Arsuz ATATÜRK Kent Meydanı’nda” gonk sesi ve muay thai müzüği ile başladı. Ulusal ve uluslararası hakem heyetinin gözlemleri ve idaresi içinde iki gün boyunca süren müsabakaların ardından dereceye giren sporcuların madalyaları Arsuz İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Oğuzhan KILIÇ, Arsuz Belediye Meclis Mustafa GÖKPINAR, Arsuz Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Hüseyin YANGIN, Muay Thai İl Temsilcisi, Türkiye ve Avrupa Şampiyonu Mehmet YANIK, Altın Yumruk Spor Kulübü Başkanı Ali ANTAKYALIOĞLU ve hakemler tarafından takdim edildi.
Destek olan herkese teşekkür eden Muay Thai Federasyonu İl Temsilcisi Şampiyon Mehmet YANIK “ilçeye kazandırılan dövüş musabakaları ringi ile etkinliklerin devamının geleceğini belirterek uluslararası müsabakanın Arsuz’da yapılması için müjdeyi verdi. Uluslararası sporcuların katılacağı büyük bir şölen içerisinde bir organizasyonu Arsuz’a katacağız sözünü verdi.
Muay Thai yaklaşık geçmişi binlerce yıl öncesine dayanmaktadır, bir savaş sanatı ve yaşam biçimi olarak öğretilen Muay Thai ilk yarışmalar Siam Kralı Parchao Sua 1697 ile 1709 yıllarında ülke genelinde yarışmalar yapılmaya başladı. 1930 yılında ilk defa 20 ülke bir araya gelerek eldiven takıldı ve kurallar kaideler resmen ilan edildi. Muay Thai 1930 yılından sonra üç bölüme ayrılmıştır. Silahlı savunma sanatı (Muay Boran), yarışma ring sporu (Muay Thai) ve danslı aerobik fitnes (Muay Aerobik) gibi… Muay Thai, günümüzde dünyada popüler olarak en yaygın olan ring sporlarının başında gelmektedir.
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet