Skip Navigation Links

Almanya'da Hatay Rüzgarı Esecek

Antakya Belediyesi Delegasyonu Almanya’nın Würzburg Kentine Ziyaret Gerçekleştirdi

Gündem   A+a-

Antakya Belediyesi Delegasyonu Almanya’nın Würzburg Kentine Ziyaret Gerçekleştirdi

2013’de Almanya Würzburg’da “Hatay Rüzgârı” Esecek

Antakya Belediyesi delegasyonu 7-10 Eylül tarihlerinde kardeş şehir Almanya’nın Aalen şehrinde düzenlenen Aalen Festivali etkinliklerine katılım göstermek üzere gittiği Almanya’da Würzburg kentine bir ziyaret düzenledi.

Heyet Würzburg kentinde iki yılda bir yapılan “Mainfranken Kültür, Turizm ve Tanıtım Fuarı” ile ilgili görüşmelerde bulunmak için Würzburg’a giderek AFAG fuar idaresi yetkilileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Yapılan toplantı sonucunda merkez Antakya ve Hatay ilinin 2013 yılındaki fuarda görkemli bir şekilde tanıtılması için ön mutabakata varıldığı belirtildi.

Mutabakata göre önümüzdeki yıl Almanya’nın Würzburg kentinde iki yılda bir geleneksel olarak düzenlenen, Main nehri kenarında bulunan geniş alanda kurulan ve Baviera bölgesinde bulunan birçok şehrin, ulusal medya temsilcilerinin katılım ve yoğun ilgi gösterdiği “Mainfranken Kültür, Turizm ve Tanıtım Fuarı’nda, ana tema olarak Antakya-Hatay’a yer verilecek.

9 gün sürecek etkinlikte fuar alanın merkezinde yer alacak 1200 m²’lik stand alanı Hatay için ayrılacak. Bölgede bulunan şehirlerin ve Alman firmaların yoğun ilgisiyle gerçekleşmesi planlanan fuarda Hatay’ın tarihi, kültürel zenginlikleri, hoşgörü ortamı, medeniyet birikimi ve zengin sofra kültürü tanıtılacak.
Görüşmelere Antakya Belediyesi’ni temsilen Belediye Başkan Vekilleri Serdar Güven ve Aytaç Kınay, AFAG fuar idaresi yönetim kurulu başkanı Heiko Könige ile AFAG Fuarlar Müdürü Paul Schneeberger katıldı.

Şehirdeki kısa bir gezinti sonrası Steinburg tepesinden fuar alanını inceleyen Antakya Belediyesi Başkan Vekilleri Serdar Güven ve Aytaç Kınay, ”Antakya ve Hatay’ın tarihi, turizmi, kültürel zenginlikleri, medeniyet birikimi, zengin sofra kültürü, el sanatları ve diğer güzelliklerini Almanya’ya getirerek fuar boyunca ciddi bir şekilde tanıtımını sağlamak sadece bir şehrin Almanya’da tanıtımından öte ülkemizinde Avrupa Birliği hedefine önemli bir katkısı olacağına inanıyoruz. Elbette görüşmelerimizi daha da detaylandırarak bu önemli fırsatı kullanmak istiyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş vizyonu açık ve şehrimizi tanıtmak için her fırsatı değerlendirmektedir. Buradaki görüşmelerimiz sırasında telekonferans ile sürekli bizden bilgi almış ve sonucun başarılı olması için gayret göstermiştir. Böyle bir başkan öncelikle şehrimiz için önemli bir şanstır” şeklinde konuştular.
Görüşmeler sonunda açıklamalarda bulunan AFAG fuar idaresi yönetim kurulu Başkanı Heiko Könige ve AFAG fuarlar müdürü Paul Schneeberger, “Mainfranken bölge fuarı giderek gelişmekte ve en az 100 bin kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Önümüzdeki dönemde Antakya’yı burada misafir şehir olarak ağırlayabilmek bizim için büyük mutluluk olacaktır. Antakya şehrinin tarihi, kültürel ve coğrafi dokusu biz Almanlar için büyük önem taşımaktadır. Fuarın sonunda Hatay bölgesinin güzelliklerini tanıyan çok sayıda ziyaretçinin tatil için Antakya’ya gideceğine inanıyoruz. Bu da bizim fuar idaresi olarak, kültür ve integrasyona önemli bir katkımızdır” dediler.
Buluşmada yer alan Antakya Belediye Başkan Vekilleri Aytaç Kınay ve Serdar Güven, AFAG Fuar idaresi Yönetim Kurulu Başkanı Heiko Könige ve AFAG Fuarlar Müdürü Paul Schneeberger ile IKG Enstitüsü Dr. Latif Çelik Main Nehri kenarından ve Steinburg tepesinden fuar alanını incelediler.

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet