Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kenan Yurttagül, Adana'da “Gıdanın Yolculuğu” oturumuna katıldı

Slowfood Antakya Birliği Lideri Kenan Yurttagül, Adana'da “Gıdanın Yolculuğu” oturumuna katıldı

Kenan Yurttagül,  Adana'da “Gıdanın Yolculuğu” oturumuna katıldı

Gündem   A+a-

 Lezzet tutkunlarını Adana’da buluşturan Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin beşincisi; 8-9-10 Ekim 2021 tarihlerinde düzenlendi.
 
5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, bu yıl “Coğrafya Lezzettir” temasıyla, 8-10 Ekim tarihlerinde ziyaretçilerini ağırladı.Sektörün tüm paydaşlarını bir araya getiren 5. uluslararası lezzet festivali çerçevesinde 3 gün boyunca gastroshowlar, yemek atölyeleri ve söyleşilerle gastronomi şöleni sunuldu. Etkinlikler kapsamında 18 şef, 12 farklı oturumla sunumlar yaparken; Gastro Show’da finedinning, imza yemekler ve Anadolu mutfakları da ziyaretçilerle buluştu.
 
Ayrıca dünyada giderek yaygınlaşan, “iyi, temiz ve adil gıda” sloganıyla geleneksel gıdanın değerini ön plana çıkaran Slowfood konusu oldu.
 
 
Slowfood Antakya Birliği Lideri Kenan Yurttagül, “Gıdanın Yolculuğu” oturumuna katıldı
 
Antakya, Adana, Antalya ve Tarsus'ta örgütlenerek Akdeniz Slowfood çatısı altında güçlerini birleştiren slow food liderlerinden Slowfood Adana Lideri Pırıl Bilici, Slowfood Tarsus Lideri Yasmina Lokmanoğlu ve Slowfood Antakya Birliği Lideri Kenan Yurttagül Nilhan Aras moderatörlüğünde düzenlenen gıdanın yolculuğu paneline katıldı. Panelistler geleneksel ve yerel yemek ve yeme biçimlerini, yerel ekosistemlerin özelliklerini korumanın teşvik edilmesi üzerine önemli bilgiler verdiler.
 
Slowfood Antakya Birliği Lideri Kenan Yurttagül, “5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali Son derece başarılıydı. Ben, ilk defa katılıyorum. Katılmaktan da çok mutlu oldum. Temennimiz her sene devam etmesi. Bizler de inşallah her sene bu festivale katılmayı isteriz..” dedi
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar