Skip Navigation Links

ÖZLEM BİTİYOR! HATAY İSTANBUL’LA BULUŞUYOR!

10.“İstanbul’da Hatay Günleri” 4-10 Ekim tarihleri arasında İstanbul Yenikapı Miting Alanı’nda gerçekleşecek.

ÖZLEM BİTİYOR! HATAY İSTANBUL’LA BULUŞUYOR!

Gündem   A+a-

 Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen bu sene onuncusu gerçekleşecek olan 10.“İstanbul’da Hatay Günleri” 4-10 Ekim tarihleri arasında İstanbul Yenikapı Miting Alanı’nda gerçekleşecek.
“Biz Biriz! Dünya Bir!”
Çok eski çağlardan günümüze kadar birlikte yaşamanın en güzel örneklerinden biri olan Hatay bu sene “Birlik” teması ile ses getirecek. Her yıl düzenlenerek gelenekselleşen, Hatay’ın sahip olduğu sosyokültürel yapısını, tarihini, ekonomisini ve üretim değerlerini tanıtmayı hedefleyen “İstanbul’da Hatay Günleri”, aynı zamanda her yıl farklı bir temayla farkındalık oluşturarak ülke gündeminde etkili olmayı da hedefliyor. İlk defa geçtiğimiz sene pandemi koşulları nedeniyle gerçekleşemeyen organizasyon, bu sene Pandemi ve doğal afetler yüzünden tüm dünyanın ve ülkemizin yaşadığı bu zorlu zamanlarda, Hatay’ın, Hataylı olmanın dokusunda yer alan “Birlik” temasıyla örnek oluşturmayı ve ses getirmeyi hedefliyor. Bu nedenle organizasyonun sloganı da “Biz Biriz! Dünya Bir!” olarak belirlendi.
2020 yılında Pandemi koşulları nedeniyle düzenlenemeyen, İstanbulluların özlediği, "İstanbul'da Hatay Günleri" organizasyonunda tamamen Hataylı esnaflarımızın ürünlerinin yer alacağı stantlar, Hatay’ın sanat sembollerinden biri haline gelen Antakya Medeniyetler Korosu Konseri, Hatay folklorunun en güzel örneklerinden biri olan Kına Gecesi gösterisi, yerel sanatçı konseri, gelenekselleşen künefe şöleninin yanı sıra Hatay’ın zanaatkarları, tarım ve gıda üreticileri, turizm, sanayi şirketleri ve STK'lar da yer alacak.
Birlikte Üretilecek
Geleneksel el yapımı ürünlerin daha çok ilgi çektiği günümüzde, Hatay’ın kültürünü yansıtan zanaatlar, özel bir alanda yer alacak olan “Hatay El Sanatları Workshop” bölümü ile 7 gün süresince katılımcılarla birlikte gerçekleştirilecek atölye çalışmaları ile uygulamalı olarak üretilecek ve sergilenecek.
Özlenen Lezzetler İstanbul’da
Dünyanın en güzel mutfaklarından biri olma özelliğinde olan Hatay mutfağının künefesi, kireçte kabak tatlısı, tepsi kebabı, kömbesi, salça ve baharatlarıyla özlenen lezzetleri de İstanbullularla buluşacak.
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet