Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

MHP’li Kaşıkçı’dan İMO’ya Hodri Meydan!

MHPLİ KAŞIKÇI’DAN İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI’NA HODRİ MEYDAN!

MHP’li Kaşıkçı’dan İMO’ya Hodri Meydan!

Gündem   A+a-

 MHPLİ KAŞIKÇI’DAN İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI’NA HODRİ MEYDAN!
 
Milliyetçi Hareket Partisi( MHP) Hatay Milletvekili Dr. Lütfi Kaşıkçı, TBMM’de basın açıklamasında bulunarak, İnşaat Mühendisleri Odası tarafından, yaklaşık 3 ay önce yine TBMM’de sarf ettiği sözler üzerine, kendisinden savunma istendiğini ve bu uygulamaya tepki olarak boş kağıt ile savunmasını göndereceğini açıkladı.
 
İnşaat Mühendisleri Odası’nın yaptığı işlerin, bölücülere moral vermekten öteye gitmediğini yineleyen Kaşıkçı, “Gara Şehitleri için taziye mesajı yayınlanmamasına tepki gösteren Kocaeli Şube Başkanı’na soruşturma açan oda yine bu odadır. ‘Siyasete karışıyorsunuz, muhalefet partisi gibi hareket ediyorsunuz’ şeklinde Oda Genel Merkezi’ni eleştiren Bursa Şube Başkanı’na soruşturma açan Oda yine bu Odadır.” dedi.
 
Bölücülerle Aynı Çizgideler
 
İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkezi’nin bir avuç insan tarafından kuşatıldığını söyleyen Kaşıkçı, “Yapmış oldukları açıklamalar ve ortaya konulan uygulamalarla bölücülere alan açmaktan başka bir şey yapmıyorlar.” dedi.
 
Odanın mesleki olarak hiçbir problemin çözümüne yardımcı olmadığını ancak konu siyaset olunca HDP çizgisinde siyaset yaptığını söyleyen Kaşıkçı, “Kadın haklarından dem vurup HDPli kadınların avukatlığına soyunan Genel Merkez, PKK tarafından şehit edilen Aybüke Öğretmen için bir satır açıklama yayınlamamıştır.” dedi.
 
Oda Genel Merkezi’nde İnşaat Mühendisleri’ne yakışmayan bir yönetimin mevcut olduğunu vurgulayan Kaşıkçı, “Bu yönetim HDP her sıkıştığında ona can simidi olan bir yönetimdir” dedi.
 
 
İstenen Savunmanın Hukuki Geçerliliği Yoktur
 
TBMM’de bu açıklamalara benzer sözler sarf ettiği için yaklaşık 10 gün önce Oda Genel Merkezi tarafından savunmasının istendiğini açıklayan Kaşıkçı, “Yaptığım değerlendirmeler mesleki değil siyasi değerlendirmelerdi. Bu soruşturmayla, Oda Genel Merkezi’nin farklı seslere tahammülü olmadığını bir kez daha görmüş olduk.” dedi.
 
Bölücülere alan açan bir avuç gruba karşı mücadeleye devam edeceğini söyleyen Kaşıkçı, “İstenilen savunmanın hiçbir hukuki geçerliliği yoktur. Bu s
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar