Skip Navigation Links

Civelek Minik Öğrencileri Sevindirdi

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek birinci sınıflara başlayan öğrencilere kırtasiye malzemelerinden oluşan hediye paketi verdi

Gündem   A+a-

Civelek Minik Öğrencileri Sevindirdi

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek birinci sınıflara başlayan öğrencilere kırtasiye malzemelerinden oluşan hediye paketi verdi

İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Cemal Gürsel İlköğretim Okulu’nda birinci sınıflara başlayan öğrencilere kırtasiye malzemelerinden oluşan hediye paketi verdi.

İskenderun Belediyesi’nin, öğrencilere geleneksel kırtasiye paketi dağıtımında, Cemal Gürsel İlköğretim Okulu Müdürü Abdurrahman Gülgen, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Dönmezer de hazır bulundu.

2012-2013 eğitim-öğretim yılında Cemal Gürsel İlköğretim Okulu’nda birinci sınıfa başlayan öğrencileri ziyaret eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, başarılı bir eğitim yılı temennisinde bulundu ve öğrencilere hazırlanan kırtasiye hediye paketlerini verdi.

Dağıtım öncesi, Cemal Gürsel İlköğretim Okulu Müdürü Abdurrahman Gülgen ve öğretmenleri ziyaret eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının başarılı olması temennisinde bulundu.

‘Eğitimle çağdaş ülkeler seviyesinde olabiliriz’

Sosyal devletin üç ayağının sağlık, eğitim ve adalet olduğunu, eğitimin olmadığı takdirde diğer iki ayağın da tutmayacağını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Hepimizin ihtiyacı olan demokrasi bile eğitimsiz toplumlarda yeteri kadar çalışmıyor. Bu nedenle yaptığınız görev toplum için gerçekten çok önemli” dedi.

Belediye olarak imkanlar nisbetinde eğitim yuvalarına yardım etmeye çalışıldığını, bunun da asli görev olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Hep birlikte elele çocuklarımızı, bizden sonra gelen nesilleri eğiteceğiz. Eğitimli toplumla ancak çağdaş ülkeler seviyesinde olabiliriz. Bu nedenle siz öğretmenlerimize çok büyük işler düşüyor. Sizler toplumumuzun isimsiz kahramanlarısınız. Hepinize yeni eğitim yılında başarılar diliyorum” diye konuştu.

‘Okul bakım ve onarımına ve çalışmalara teşekkür’

İskenderun Belediyesi’nin okulun bakım ve onarımında ve eksikliklerin giderilmesinde her zaman yardımcı olduğunu belirten Cemal Gürsel İlköğretim Okulu Müdürü Abdurrahman Gülgen, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e teşekkür etti.

Belediye’nin birçok çalışması bulunduğunu, vatandaş olarak bunları gördüklerini vurgulayan Cemal Gürsel İlköğretim Okulu Müdürü Abdurrahman Gülgen, çalışma anında hissedilen sıkıntının, hizmetten istifade edilince yerini teşekküre bıraktığını söyledi.

Okul Müdürü Abdurrahman Gülgen, “Su kesiliyor herkes isyan ediyor ama içmesuyu çalışması bitip istifade etmeye başlayınca teşekkür edeceğiz. Ayrıştırma tekniğiyle çöp fabrikası, iskele yapılıyor. Sosyal tesisler yapıldı, halkın hizmetine sunuldu. İnşallah başarılı çalışmalarınızdan halkımız istifade eder. Size çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

‘Altyapı olmadan üst yapı olmaz’

Cemal Gürsel İlköğretim Okulu Müdürü Abdurrahman Gülgen’in eğitimci olarak yapılan çalışmaların farkında olmasının kendisini mutlu ve motive ettiğini vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Altyapı görülmez ama altyapısız üst yapı olmaz” dedi.

Doğal ve sosyal olmak üzere iki büyük tehdit olduğunu, doğal tehdit olarak küresel iklim değişikliğinin başladığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Birinci tehdit susuzluk, kuraklık ve açlık. Bu doğal tehdit. İkinci tehdit fakirlik, cahillik, sosyal parçalanma. Sosyal ve doğal tehdit altındayız. Bunları dikkate alarak ve önemseyerek çalışıyoruz. 2006’da İskenderun’da sel oldu. Devasa drenaj kanalları yaptık. Saniyede 1300 litre su vakumlayıp denize deşarj edecek motorlar koyduk. İskenderun sel tehdidinden kurtuldu” dedi.

İçmesuyu şebekesinin ömrünü tamamladığını ve dünyanın en iyi ductil içmesuyu şebeke boru döşeme çalışmasının sürdüğünü belirten Belediye Başkanı, “Musluktan akan suyu büyük bir gönül rahatlığıyla içebileceksiniz. Bundan daha önemli bir şey olamaz” dedi.

Toplumun ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapıldığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, proje ve hizmetlerin 50 yıl ve daha sonrasını öngörerek, hayata geçirildiğini kaydetti.

30 yıllık vahşi çöp depolama alanının ıslah edildiğini, çöp sorununun çözüldüğünü anımsatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Çöp Fabrikası yapımının sürdüğünü söyledi.

‘Çocuklarımıza çevre eğitimi vermeliyiz’

Çocuklara çevre eğitimi verilmesi ve yerlere çöp atmamayı öğretmek gerektiğini belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İtfaiye, Hal, Tüp deposu gibi binalar, sosyal ve spor tesislerin hizmete girdiğini, geçiş güvenliği açısından tehlike oluşturan köprünün yıkılarak, yeni betonarme köprünün ikinci bölümünün inşaatının sürdüğünü, iskele yapımının devam ettiğini, sahil düzenleme çalışması başladığını, yeni bir sosyal tesis daha yapılacağını kaydetti.

Kadınlara pozitif ayrımcılık yapıldığını vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, hizmete giren Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezlerinde kadınlarımıza ücretsiz, sertifikalı çeşitli branşlarda kurslar verildiğini söyledi.

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Cemal Gürsel İlköğretim Okulu Müdürü Alpaslan Gülgen’in, İskenderun Belediyesi’nin spor tesislerinin sayısını arttırmasını memnuniyet verici olduğunu belirtmesi üzerine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın adının yaşatılacağı Buz Pateni Pisti ve Tenis Kortları ile diğer bölümlerden oluşan Rauf Denktaş Spor Kompleksi’nin tamamlandığını ve hizmete gireceğini söyledi.

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, daha sonra sınıfları ziyaret ederek, başarılı bir eğitim yılı temennisinde bulundu ve birinci sınıf öğrencilerine kırtasiye hediye paketlerini verdi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet