Skip Navigation Links

'Vakıf İnsana Hizmettir'

29. Vakıf Haftası Hatay'da düzenlenen törenle başladı.

Gündem   A+a-


Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak sloganlarının “Vakıf İnsana Hizmettir” olduğunu belirten Kaya, “Genel Müdürlüğümüz her yıl farklı bir temayla kutladığı vakıf haftasını bu yıl 2012 Vakıf Medeniyeti “Balkan Vakıfları” olarak ilan etmiştir” dedi.
 
29. Vakıf Haftası Hatay’da düzenlenen törenle başladı. Antakya Kültür Merkezinde düzenlenen törene Hatay Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yelkaya, Hatay Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Saim Öksüz, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Vakıflar Bölge Müdürü Ali Kaya Vakıf Medeniyeti’nin ilk temel taşının koyulduğu, 1408 yılından bu güne kadar, 1000 yıla yakın süre zarfında vakıf kültürünün, Anadolu topraklarını aşarak tüm dünyaya heyecan veren ve model olan bir sistem haline geldiğini söyledi.
 
Gücünü insan sevgisi ve dayanışma duygusundan alın vakıf müessesinin, Selçuklular döneminde bir dayanışma kurumu olarak varlığını sürdürdüğünü belirten Kaya, “Osmanlı İmparatorluğu döneminde ise, hukuki temele dayanan ekonomik ve sosyal bir müessese haline gelmiştir. Cumhuriyet döneminde de sahip çıkılan bu ulvi miras, güncelliğini hala koruyor ve gayelerini gerçekleştiriyor ise, bu kuruluşundaki sağlam irade ve sosyal dengeye verilen önem sayesindedir” dedi.
 
Maddi değerlerin vakıflar için sadece amaçlarını gerçekleştirebilmeleri için gerekli birer akar ve araç olduğunu ifade eden Kaya, “Herkes kendince sosyal hayata yama niyetinde çeşitli vakıflar kurmuşlardır. Ecdadımızın tarihin en eski medeniyetini oluşturan düşünce dünyası işte böylesi bir uyumla, manevi değerlerinden beslenerek ortaya çıkmış ve zaman içinde gelişerek insanlığa ve tarihe birbirinden değerli eserler ve izler bırakmıştır” dedi.
 
Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak sloganlarının “Vakıf insana Hizmettir” olduğunu belirten Kaya, “Genel Müdürlüğümüz her yıl farklı bir temayla kutladığı vakıf haftasını bu yıl 2012 Vakıf Medeniyeti “Balkan Vakıfları” olarak ilan etmiştir. Bu itibarla Hatay vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak 2003-2012 yıllarında Hatay ilinde 29 adet, Kahramanmaraş ilinde de 15 vakıf eserinin onarımını tamamlamış bulunuyoruz” dedi.
 
Restore çalışmalarının Kırıkhan’da bulunan Bayezid-i Bestami Türbesinin Restorasyonu ile Antakya Ulu Cami restorasyonu ile devam ettiğini sözlerine ekleyen Kaya, “Sokullu Mehmet Paşa Külliye’si Vakıflı Köyündeki Vakıf Evi ile İskenderun’daki Butik Otel’in geçen yıl başlayan restorasyonları da bütün hızıyla devam etmektedir. Biz eski eserlerimizle ilgili yapmış olduğumuz faaliyetlere “Eski Eserlerimizi Kurtarma, Koruma ve Gelecek Nesillere Aktarma Projesi” diyoruz Hedefimizi bütçe imkanları el verdiği sürece Bölgemizdeki tüm Vakıf eserlerini onarmaktır” diye konuştu.
 
Kaya’nın yaptığı konuşmadan Vakıflar’a vermiş olduğu katkılardan dolayı Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Mersin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç Nurcan Gökçakan’a ve Antakya Ata Koleji Vakfı Başkanı Av. Rana Salih’e plaketleri Hatay Vali Yardımcısı Şahin Bayhan ve Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yelkaya tarafından verildi.
Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nde 20. yılını dolduran personel Firdevs Alpaslan’da plaketi verildi.
Plaket töreninin ardından Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Mersin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç Nurcan Gökçakan tarafından katılımcılara Aile İçi iletişim ve Öneriler konumlu bir seminer verildi. Açılış töreni Ata Koleji Vakfı tarafından düzenlenen kokteylle son buldu.
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet