Skip Navigation Links

“İTSO’nun Ev Sahipliğinde Projenin Teknik Yönleri Anlatıldı”

İTSO’nun da Ortağı Olduğu Güvenli İş Güveli Gelecek Projesi Eğitimleri Devam Ediyor

“İTSO’nun Ev Sahipliğinde Projenin Teknik Yönleri Anlatıldı”

Gündem   A+a-

 “İş Kazalarını Önlemek Ölmekten Daha Ucuz ve İnsancıl Bir Davranıştır”
İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Programı kapsamında İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile İskenderun Özçelik-İş Sendikası ortaklığında yürütülen Güvenli İş Güvenli Gelecek (Safe Job, Safe Future) isimli AB Hibe projesinde eğitimler i İTSO’nun ev sahipliğinde devam ediyor.
İTSO Başkan Yardımcısı YETER;”Alınacak Önlemlerle Can Kayıpları Azalacak”
Toplantıya ev sahipliği yapan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, yaptığı konuşmasında; “Bilindiği üzere iş kazaları ve meslek hastalıkları çalışma ortamına karşı karşıya kalınan en tehlikeli riskler arasında yer almaktadır. İşçi sağlığı ve iş güvenliği konusu sosyal ekonomik ve teknik sebeplerle günden güne daha önemli hale gelmektedir. İş kazaları ve meslek hastalıklarının devlet-işçi ve işveren açısından pek çok olumsuz etkisi bulunması ve problemin çözümünün insani boyutu bu konunun titizlikle incelenmesini daha da önemli kılmaktadır. Ülkemizdeki iş kazalarının gerçekleşme oranı hesaba katıldığında Türkiye açısından iş kazaları ve mesleki hastalıkların azalmasına yönelik önlemlerin alınması ve uygulamaların hayata geçirilmesi kaçınılmaz kılmaktadır. Bu sebeple Güvenli iş güvenli gelecek projemizi bölgemize kazandıran İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürümüz Yusuf Yıldırım başta olmak üzere tüm proje ekibine ve bu projeye destek veren kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Proje kapsamında, İşletmelerin İSG Kurullarında yer alan işverenler, çalışan temsilcileri ve iş güvenliği uzmanlarına yönelik İSG Kurul Üyesi Eğitimleri İskenderun Ticaret Odası Toplantı salonunda yapıldı. Eğitim sırasında Sanal Gerçeklik Gözlüğü de tanıtıldı. Sanal gerçeklik ortamında çalışma ortamı ve uygulamaları gösterildi. İskenderun Kaymakamı İskender YÖNDEN ve İskenderun Belediye Başkanı Sn. Fatih TOSYALI ‘nın da katıldığı toplantıda sanal gerçeklik gözlüğü ile yapılan uygulamalar büyük ilgi gördü. İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Tosyalı, Özçelik-İş Sendikası Başkanı Mehmet GÜNGÖR, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Müfit Tennioğlu, Raşit Özyurt, İTSO Genel Sekreteri Figen Gül DÖNMEZ, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal KÖSEOĞLU ve işletme temsilcileri katıldı.
İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf YILDIRIM katılımcılara okulda yürütülen diğer üretimi devam eden Ar-Ge projeleri hakkında bilgi verdi. İki gün sürecek olan eğitimde eğitim görevlisi olarak İSTE Öğretim Üyesi Mehmet Hakan DEMİR yer aldı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet